Güney Afrika İlk Bitcoin ATM’sine Kavuşacak

Güney Afrika’ya yakın zamanda bir kripto para ATM’si kurulacak olduğu açıklandı

kripto para atm

Güney Afrika’ya yakın zamanda bir kripto para ATM’si kurulacak olduğu açıklandı. Afrika kıtasının en fazla güzelliklere sahip bir o kadar gelişmeye devam eden ülkesi konumunda olan Güney Afrika, bu adımı ile Afrika kıtasında bir ilki yaşatacak. Milyonlarca insanın yaşadığı ülkede Bitcoin ATM’si kurulması beraberinde ülkenin kripto paralar konusunda daha fazla bilgi sahibi ve daha fazla dikkat çekici bir ülke konumuna yükselmesini beraberinde getirecek.

Sudan ve diğer Afrika ülkeleri henüz daha su ve gıda konusunda dahi sorunlar yaşarken Güney Afrika ise kendisini ekonomik olarak en üst seviyeye çıkarmaya ve bununla ilgili gelişmeler yaşayan ülkelerden birisi konumuna yükselmek için her türlü önlemin ve geleceğe dönük stratejilerin mevcut imkanlar dahilinde uygulandığı ülkelerden sadece bir tanesi ve Afrika kıtasınde bulunan diğer hiçbir ülke Güney Afrika kadar gelişmiş değil.

İlk ATM

Güney Afrika’da kurulacak olan Bitcoin ATM’si ülkede bir ilk olmakla birlikte ilk deneyen kullanıcıların yine daha önceden Bitcoin ile ilgisi olan ve kripto para sahibi olan ülke vatandaşları olması bekleniyor.

Diğer ülke vatandaşlarının ise zaman içerisinde kripto paralara daha fazla ilgi göstermeleri ve daha fazla ilgi göstermelerinin yanında ATM sayısının çok daha fazla artması planlanmakta. Ülkeye yatırımların yükselmesi ile ilginin de daha fazla artması beklenen gelişmelerden.