Dolar yükseldikçe BTC yükseliyor

Dolar kuru tarihi rekorlarını gün be gün kırmayı sürdürüyor

Bitcoin Dominance

Dolar kuru tarihi rekorlarını gün be gün kırmayı sürdürüyor. Rekor kıran dolar kuru karşısında Bitcoin fiyatları ise sürekli olarak TL’de değer kaybı olup dolarda artış olduğu için yükseliyor ve yatırımcısına daha yüksek oranlarda kar etmesinde etkili oluyor. Bitcoin dolar kuru ile satıldığı ve dolar kuru TL’ye çevrildiği için her dolar yükselişi Bitcoin ve kripto paraların tamamında fiyat artışlarını beraberinde tetikliyor.

Yatırımcıların rekor seviyede kar elde ettiği bu hafta, dolar kurunun yükselmesi ve Bitcoin fiyatının düşmesine rağmen etkili sonuçların alınmasında daha fazla etki sağlıyor. Yatırımcılar dolar kuru yatırımlarından kazandıkları tutarın yanında Bitcoin’den kazandıkları tutarında buna paralel olarak arttığını ve dolar kurundaki artışların devam etmesi durumunda BTC fiyatı düşse dahi herhangi bir düşüş etkisinin görülmediğini belirtiyor.

Dolar kuru artıyor, BTC kazandırıyor

Dolar kurunun her 10 kuruş artışının etkisi dahi Bitcoin sahiplerine ek bir kazanç olarak yansıyor ve ortalama birkaç saniye içerisinde Bitcoin fiyatlarında yükselme görülüyor.

  • Bitcoin fiyatlarının dolar kuruna bağlı olmasına rağmen Türk kripto para borsalarında TL ile alım yapılıyor ve TL dolara çevirildikten sonra yatırımcıya TL karşılığı gösteriliyor.