Google’ın ne yaptığı belli değil: Ethereum kara listede

Teknoloji devi Google, reklam platformu Google Ads reklamlarında “Ethereum” aramasını kara listeye aldı.  Bir Ethereum geliştiricisi katıldığı Decenter adındaki bir starup’da Google’ın Bitcoin ve EOS reklamlarını gösterirken Ethereum reklamlarını göstermediğini ve Ethereum reklamlarını kara listeye...

ethereum fiyatı yorum

Teknoloji devi Google, reklam platformu Google Ads reklamlarında “Ethereum” aramasını kara listeye aldı. 

Bir Ethereum geliştiricisi katıldığı Decenter adındaki bir starup’da Google’ın Bitcoin ve EOS reklamlarını gösterirken Ethereum reklamlarını göstermediğini ve Ethereum reklamlarını kara listeye aldığını ifade etti. 

Reddit platformu üzerinden görüşlerini dile getiren Ethereum geliştiricisi, Google’ın reklam platformu Google Ads üzerinden 9 Ocak’tan itibaren Ethereum reklamlarının gösterilmediğini söyledi. Geliştirici yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Yürüttüğümüzü kampanya kapsamında “Ethereum” içeren herhangi bir kelime artık Google Ads üzerinde gösterilmiyor. ‘Ethereum akıllı anlaşma denetimleri’ ve ‘EOS akıllı anlaşma denetimleri’ aramalarında sadece ‘EOS akıllı anlaşma denetimleri’ aramalarında Ethereum reklamları görünüyor” 

Konu ile ilgili olarak Decenter Google Ads’e ulaştı ve Google Ads’in bu yasaklama ile ilgili cevabı ise “Japonya ve ABD’de bulunup diğer yerlerdeki kullanıcıları hedef alan borsa reklamlarının engellendiği” oldu. Hatırlanacağı gibi Google Mart 2018 itibariyle bütün kripto para reklamlarını yasaklamıştı. Ekim 2018’de yeni bir karar alan Google, ABD ve Japonya borsalarını bu yasağın dışında tuttuğunu açıklamıştı. 

İlginç olan ise Ethereum reklamlarını kara listeye alan Google’ın “ICO”, “Bitcoin” ve “EOS” gibi keywordleri kara listeye almaması. Kullanıcılar VPN kullanarak Google’a farklı ülkelerden erişmeyi deneseler bile sonuç değişmiyor ve Ethereum reklamları yine gösterilmiyor. 

Google’ın Bitcoin reklamlarını neden gösterdiği konusunda resmi bir açıklama yapmasa da Google geçmişte bu gibi hamleleri pek çok kez yapmıştı. Son olarak YouTube servisinin daha çok kişi tarafından kullanılması için diğer video paylaşım platformlarının reklamlarını kara listeye alan Google’ın aynı hamleyi Bitcoin karşısında bir rekabet ortamının oluşmaması için de yapabileceği düşünülüyor.