Bluzelle (BLZ) Nedir?

Bugüne kadar, blockchain teknolojisi şimdiye kadar görülen dahiyane keşiflerden biri olmaya devam ediyor ve her gün insan etkileşiminin, refahının ve değerin yeniden tanımlanabileceğini kanıtlamaya devam ediyor


Bugüne kadar, blockchain teknolojisi şimdiye kadar görülen dahiyane keşiflerden biri olmaya devam ediyor ve her gün insan etkileşiminin, refahının ve değerin yeniden tanımlanabileceğini kanıtlamaya devam ediyor. Blok zinciri kavramı ilk olarak 2008 yılında Bitcoin geliştirildiğinde görüldü ve banka olmadan p2p para yüklemeyi amaçlayan bir konsensüs planının bir parçası olarak çeşitli saldırılara ve aksiliklere tanık oldu.

Blockchain teknolojisi, kullanıcıların sistemdeki herhangi bir aktöre güvenmeden sistemin çıktısına güvenmelerini sağlar. Bu sayede, güveni potansiyel olarak etkileyebilecek her üçüncü taraf aktör ortadan kaldırılır. Blockchain, varlığının kısa bir döneminde ekonominin her sektörünü büyük ölçüde etkiledi ve finans, işletme, spor, oyun ve tıbbın işleyişinde devrim yaratmaya devam ediyor. Gelecekte, girişiminiz internete açılmazsa risk yönetimi olmadan bir iş kurmak kadar tehlikeli olacaktır.

Bluzelle Neye Çözüm Olacak?

Bitcoin blok zinciri saflarda ilerledikten sonra, Ethereum, Litecoin, EOS, Steem gibi diğerleri ve binlerce proje faaliyete geçti. Bu teknolojilerin her birinin çözmeye geldiği bir sorunu vardı ve bu projelerin çoğunun başarısının, ülkeler ve kuruluşlar arasında blok zinciri teknolojisinin benimsenmesinde karşılık gelen bir artışla ödüllendirildiğini söyleyebiliriz.

Blok zincirinin icadından önce, bireylerin, markaların, kuruluşların ve şirketlerin karşılaştığı en büyük zorluklardan biri, depolamanın yanı sıra, zor kazanılan varlıkların ve kullanıcılarının verilerinin güvenliğidir. Çoğu kullanıcı için, para ve hatta veri elde etmek gerçekten baş belası olabilir, bu yüzden bu kadar çok çaba ve zaman harcadıktan sonra, rastgele bir kişi veya şirket size paranızı veya verilerinizi nasıl kaybettiklerine dair bazı hikayeler anlatacaktır. Merkezi varlık ve veri yönetim sistemlerindeki bu korkular, birçok kullanıcı için büyük bir tehdit olmaya devam ediyor.

Bluzelle ekosisteminde yer alan diğer ağlar.

Blok zinciri teknolojisi için, internette zaman zaman birçok yazılım ve donanım uygulaması geliştirilir ve bu uygulamalar ürettikleri büyük veri yığınının uygun şekilde yönetilmesini gerektirir. İnternetin kendisi, kullanıcılarının bilgilerini yönetmek için iki farklı araç (genel ve özel bulut) kullanır. Son zamanlarda bu bilgilerin işlenmesi ve yönetimi, verileri ve gizlilikleri sürekli olarak ihlal edildiğinden kullanıcılar tarafından büyük bir endişe kaynağı olmuştur. Güven, blok zinciri alanında büyük bir sorun haline geldi ve birkaç blok zinciri teknolojisi üzerine kurulu sürekli büyüyen merkezi olmayan uygulamalar bu endişenin dışında bırakılmıyor.

Kullanıcılar verilerinin yazılım uygulamaları ve mobil cihazlar aracılığıyla toplanmasına izin verdiğinde, kullanıcıların verileri üzerinde belirli bir düzeyde güvene ve kontrole sahip olmaları gerekir. Ancak, istemci-sunucu mimarisi kullanılarak bulut sunucusuna bağlanan yazılım uygulamaları veya mobil cihazlar, verilerinin güvenilirliğini, güvenliğini ve bütünlüğünü sağlamaz. Bu tür sınırlamaları aşmak için, herhangi bir yazılım uygulaması tarafından kullanılabilen blok zinciri teknolojisini kullanan bir veri tabanı yönetim sistemi öneriyoruz.

Bluzelle, yazılım geliştiricilerin benzeri görülmemiş güvenlik ve ölçek elde etmelerini sağlayan, veri yönetimi ve merkezi olmayan bir teknolojidir. Birçok merkezi olmayan uygulamanın tanık olduğu birçok zorlukla, Bluzelle bu ihtiyacı karşılar ve diğer bileşenleri çok iyi tamamlar, böylece merkezi olmayan internet’i tamamlar.

Bluzelle Ne Zaman Piyasaya Çıktı?

Merkezi olmayan bileşenler olmadan, merkezi olmayan internet’in verimli bir şekilde çalışamayacağını ve kitlesel kullanıma ölçeklenemeyeceğini belirtmek önemlidir. Bluzelle’in geliştirilmesinin temel nedenlerinden biri, blockchain teknolojisinin finans endüstrisine sağladığı heyecan verici faydaları tamamlamaktı. 2014 yılında bu proje geliştirildi ve o zamandan beri, onu diğer ham veri yönetimi hizmetlerinden ayıran pek çok harika özelliği geliştirmeye ve entegre etmeye devam etti.

Bluzelle Nasıl Çalışır?

Bluzelle, dApp geliştiricilerine daha çok hitap ediyor. Geliştiricilerin performans, güvenilirlik ve ölçeklenebilirlik açısından en yüksek düzeyi elde etmelerini sağlamak için Bluzelle, kümeleme teknolojisini uyguluyor. Proje veri depolama ve yönetimi için bir pazaryeri gibi bir Airbnb benzeri oluşturmak için blok zinciri ilkelerini ve parçalama ve ayrıştırma kavramlarını kullanır. Bu, güçlü üreticiler ve tüketicilerden oluşan bir kripto-ekonomisi ağıdır.

Bluzelle tarafından kullanılan davranışı geleneksel olarak yöneten çalışma prensibi ve koşulu, parçalama ve bölümleme kavramlarıdır. Bu kavramları, yalnızca veri depolama ve yönetimi için bir pazaryeri oluşturmak için kullanır.  Bu sistem içerisinde yaratıcıların tüketiciler için planı hazırlayan kilit oyuncular olduğu anlamına gelir.

Tüketiciler: Bluzelle blok zincirinde, Bluzelle veri tabanı hizmetlerini tüketenler tüketicilerdir. Tüketiciler, verileri depolayabilmek ve geri alabilmek için Bluzelle tokenlerini harcıyor. Ayrıca, bir üretici belirli hizmet seviyelerini karşılayamazsa, bir kullanıcı token kredisi alabilir.

Üreticiler: Bluzelle blok zincirindeki üretici, Bluzelle tokenleri  (BLZ) karşılığında ağa kaynak sağlayan kişidir. Bluzelle üreticilerinin, Bluzelle’in sağlayacağı hizmet seviyeleri üzerinde bir garanti sağlamak için orantılı bir Bluzelle token stake etmeleri gerekecektir.

Bluzelle, üreticilerin daha yüksek hizmet düzeyine sahip olanların daha fazla ücret alabilecekleri ancak aynı zamanda daha yüksek bir pay koymak zorunda kaldıkları daha kaliteli hizmetler sunma rekabetini teşvik eder. Katılan her Bluzelle tüketicisi ve üreticisinin başlangıçta bağımsız olarak kendi Ethereum hesabını oluşturması ve özel anahtarlarını güvence altına alma ve koruma sorumluluğunu üstlenmesi gerekir.

Bluzelle ekosistemindeki ürünler, DPoS ağ, Köprü, merkezsiz depolama ve oracle’lar.

Özel anahtar, ETH ve Bluzelle tokenlerine erişimi güvence altına almak ve Bluzelle ağı üzerinden gönderilmeden önce verilerini şifrelemek için kullanılır.

Bluzelle Blockchain’in Avantajları

Bluzelle’in performans seviyesi birinci sınıftır. Swarming teknikleri, en iyi performans seviyesini sağlamak için tasarlanmıştır ve bu, blok zincirinin çalışma aşamalarında açıkça görülmektedir. Gecikme, sistem üzerinde yakın olan node’ların veri alınması ve hızın artırılması yoluyla etkin bir şekilde azaltılır.

Bluzelle’in benzersiz özelliklerinden bir diğeri de güvenilirliğidir. Bunu gerçekleştirmek için sis veya sürü hesaplama kavramını kullanır. Bu benzersiz modeli kullanarak, her bir veri birimi, birçok sürü arasında tek bir yaprak sürüsü içinde tamamen kopyalanır. Bu verilerin eşit olarak dağıtıldığı ve sürü düğümlerinin nihayetinde dağıldığı anlamına gelir. Verileri onları doğal veya yapay olayların bir sonucu olarak meydana gelen yerel kesintilere karşı oldukça bağışık hale getirir. Ayrıca Bluzelle, tüm dünyadaki düğümlerde küçük veri parçalarını yedekli bir şekilde depolayarak tek bir arıza noktasından kaynaklanabilecek sorunları ortadan kaldırır.

Bluzelle (BLZ) Nasıl Alınır?

BLZ tokenleri popüler kripto para borsalarının bir çoğunda listelenmektedir. Listelendiği borsalar arasında Binance, Huobi Global, Gate.io ya da Uniswap gibi merkezsiz seçenekler de bulunmaktadır. Bu borsalr üzerinden birçok popüler kripto para karşılığında satın alınabilir.