Quant (QNT) Coin Nedir? QNT Coin Yorum ve Geleceği

Quant; ağ verimliliği ve birlikte çalışabilirliği azaltmadan, blockchain ve ağları birbirine bağlama amacıyla Haziran 2018’de faaliyete geçirildi


Quant; ağ verimliliği ve birlikte çalışabilirliği azaltmadan, blockchain ve ağları birbirine bağlama amacıyla Haziran 2018’de faaliyete geçirildi.

Bitcoin icat edildiğinden beri, farklı blok zinciri yapılarında 10.000’den fazla altcoin piyasaya sürüldü. İlk blok zincirinden bu yana birçok iyileştirme yapılmış olsa da, bugün hala bir takım sorunlarla boğuşuyorlar. Sıklıkla gündeme gelenlerden biri, blok zincirler arasında birlikte çalışabilirlik eksikliğidir.

Blok zinciri işletim sistemi, karmaşık ve görünüşte bireysel bir şekilde çalışır ve ilerlemenin doğru bir şekilde ölçülmesini zorlaştırır. Bu, kullanılan yazılım mimarisini tasarlayan geliştiriciler ve blok zincirlerini kullanan işletmeler için bir endişe kaynağıdır.

Farklı blok zincirleri farklı şekilde inşa edilmiştir, bu da ağlar arasında birlikte çalışabilirliği ve uyumluluğu anlaşılır bir şekilde engeller. Bu blok zincirler zaman, enerji ve diğer kaynakları tüketen bir süreçten geçmedikçe kendi aralarında bilgi ve veri paylaşamazlar.

Birlikte çalışabilirlik eksikliği, dünya çapında kripto para birimlerinin yaygın olarak benimsenmesine yönelik en büyük tehditler arasındadır. Pek çok ülkenin yaptırımları ve kısıtlamaları şüpheciliği tetiklerken, tüccarların bir cevap istemesi gayet doğal ve bu cevap Quant Network olabilir.

Quant (QNT) Nedir?

Quant Network, 2015 yılında Gilbert Verdian tarafından yerel tokeni Quant ile kısa bir süre sonra piyasaya sürüldü.

Quant protokolü, küresel bilgi alışverişini daha verimli hale getirmeye yönelik muazzam bir tutkudan doğdu. Verdian bu sorunu İngiltere ve daha sonra Avustralya hükümetleri için çalışırken tespit etti. Karşılaştığı sorunları çözmede dağıtılmış defter teknolojilerinin (DLT) ne kadar yararlı olabileceğini keşfetti.

Quant protokolüne overledger işlevselliği eklemek , uygulamasına Bitcoin , Ethereum ve Ripple defterlerini açtı. Quant protokolü, blok zinciri endüstrisindeki birlikte çalışabilirlik sorunlarını çözmeye en yakın olanıdır. Bir overledger işletim sisteminde kullanılan bir ödeme doğrulayıcı belirteci görevi görür.

Quant platformunun nihai hedeflerinden biri, defter teknolojisinin parçalanmış dünyasının eşit bir şekilde dağılmasını sağlayacak şekilde sorunsuz bir birlikte çalışma sağlamaktır. Sonuç olarak, Quant protokolü genellikle “tüm blok zincirlerini birbirine bağlayan işletim sistemi/yazılım” olarak anılır.

QNT Coin Nedir?

QNT coin, belirli bir uygulamaya veya hizmete dijital erişim sağlayan Quant blok zincirindeki bir belirteçtir. QNT jetonlarına daha sonra sabit bir itibari para birimi miktarına dayalı erişim ücretleri verilir. Örneğin, geliştiriciler ve işletmeler, QNT belirteçleriyle birlikte çalışan Quant Hazine hesabına her ay tüketim ücreti öderler.

Erişim ücreti, üretilen jeton sayısına bağlı olmasının yanı sıra, sabit itibari para birimi miktarına da bağlıdır. Örneğin, geliştiriciler ve işletmeler, QNT belirteçlerindeki eşdeğer fiyata dayalı olarak Quant Hazinesine her ay 10 ABD doları öder.

Hem kullanıcı sayısındaki hem de QNT talebindeki artışla birlikte, daha fazla QNT jetonu üretilir ve dolaşıma girer.

Quant Nasıl Çalışır?

Quant protokolü, iletişim, birlikte çalışabilirlik ve ölçeklemede blok zincirlerinde yaygın olarak karşılaşılan engelleri kaldırmak için tasarlanmıştır. Bunu başarmak için katmanlar, en uygun oldukları görevlerle şu şekilde eşleştirilir:

İşlem Katmanı: Bu katmanda, işlemlerin depolanması çok önemlidir. Hem çeşitli hem de izole defterler, ilgili işlemleri tek bir katmana yerleştirmek ve bunları blok zinciri boyunca doğrulamak için kullanılır. Bir işlem doğrulandıktan sonra, hiçbir koşulda geçersiz kılınamaz. Blok zincirler arasında fikir birliği için gereken her şey bu katmanda gerçekleşir.

Mesajlaşma Katmanı: Bu katman bilgi ve veri aktarımı ile ilgilenir. İşlenebilecek üç tür veri vardır: akıllı sözleşme verileri, meta veriler ve işlem verileri. Meta veriler, mesajları yorumlamak ve farklı blok zincirlerinin anlaması için farklı dillere çevirmek için kullanılır.

Filtreleme ve Sıralama Katmanı: Bu katman aynı zamanda mesajları da işler. Ancak mesajlaşma katmanından farklı olarak, aramaları belirli sonuçlara göre filtrelemeyi içerir. Dijital defter sistemindeki her mesaj ilk gelene ilk hizmet esasına göre yerleştirilir ve bir veritabanında düzgün bir şekilde tutulur. Zincir dışı bir mesajın doğrulanması gerektiğinde, protokol boyunca aktarılan mesajların geçmişine sahip tek katman olduğu için filtreleme ve sıralama katmanı doğrulamadan sorumludur. Böylece geliştiriciler, örneğin bir uygulamanın belirteçleri DApp’e yatırıldıktan sonra belirli bir ağa aktarmasına izin vermek gibi belirli görevler belirleyebilir .

Quant’ın Temel Özellikleri

Ethereum tabanlı bir platform olarak Quant, Ethereum ekosisteminin güvenliğinden ve birlikte çalışabilirliğinden yararlanır. İnsanlara değer aktarmanın bir yolunu sağlamaya odaklanan Bitcoin blok zincirinin aksine, Ethereum’un daha geniş bir kullanım alanı vardır. DEX’ler , DeFi ve blok zincir oyunları, uygulama katmanında farklı defterlerden yabancılaştırılmış modüler bir mimari kullanarak çalışan Quant aracılığıyla keyfini çıkarabileceğiniz işlevlerden sadece birkaçıdır . Dikey ölçeklenebilirlik ve geleceğe yönelik sistemler kullanarak bu ağların üzerinde çalışır. İşte Quant’ı kullanışlı kılan özelliklerden bazıları.

Overledger Ağı

Quant Overledger Network’ün işlevi, Quant üzerindeki bilgi ve veri transferini güvence altına almaktır. Bu görevi yerine getirmek için başka bir protokol olan Overledger DLT’yi kullanır. Bir kullanıcı protokole bağlandığında, sistem içindeki herhangi iki blok zinciri ile veri alışverişi yapılabilir.

Overledger DLT Ağ Geçidi

Overledger DLT Ağ Geçidi, özellikle büyük bir müşteri için yapılmıştır. Ana rolü, dağıtılmış defter sistemi ve ağlar arasında birlikte çalışabilirlik ile sisteme yardımcı olmaktır. DLT kullanılarak neler sorunsuz bir şekilde aktarılabilir? Cevap, veri, takas edilemeyen jetonlar, akıllı sözleşmeler, değiştirilebilir jetonlar ve hatta kimliklerdir. Quant’s Overledger DLT Gateway’in tanımlayıcı bir özelliği, akıllı bir sözleşmenin Hyperledger Fabric’ten Ethereum’a kadar herhangi bir programlama dilinde yazılabilmesidir.

Quant (QNT) mDApp’leri

mDApp’ler, Quant protokolünde bulunan bir başka benzersiz özelliktir. Merkezi olmayan uygulamalar (DApp’ler) blok zinciri tabanlıdır ve mDApp’ler, farklı DApp’lerin mümkün olduğu kadar çok blok zinciri üzerinde çalışmasına izin verir. mDApps ile geliştiriciler, kısıtlamalarıyla uğraşmak zorunda kalmadan her bir blok zincirinin avantajından yararlanır. Bir geliştirici, bir zincirden fikir birliğinin keyfini çıkarabilir ve diğerinden veri alabilir.

Quant Network’ün Artıları ve Eksileri

Quant Network’ün Artıları

  • Sıfırdan oluşturulduğu için Quant, DLT ile gelen çoğu kısıtlamayı yaşamaz. Önceden kriptografi veya programlama bilgisi olmadan sorunsuz bir şekilde kurulabilir.
  • Quant kullanıcıları, konumlarından bağımsız olarak her tür dijital defter sistemine bağlanabilir. Geliştiriciler, bireyler ve hatta kamu çalışanları, ağı önceden programlama bilgisi olmadan kullanabilir. Bu esneklik ve kolaylık kombinasyonu, platforma büyük bir çekicilik kazandırıyor.
  • Quant, fiat ile satın alınabilir ve doğrudan fiat ile değiştirilebilir.
  • Quant, çoklu defterleriyle ne çatallanabilir ne de iletişimi kaybedebilir, bu nedenle ağda bir güvenlik ihlali olasılığı son derece düşüktür. Ekip, platformun güvenliğini korumak için kullanışlı olan kriptografi, güvenlik ve kritik sistemler konusunda deneyime sahiptir. Diğer dağıtılmış defter sistemlerinin çoğundan farklı olarak, Quant ağındaki ağ geçidinde hiçbir veri depolanmaz. Standartlarla uyumlu bir API, ağ tarafından ekstra bir güvenlik katmanı için kullanılır.

Quant Network’ün Eksileri

  • Kripto alanında yaygın olarak ifade edildiği gibi, “Özel anahtar sende değilse, kriptopara senin değildir.” Merkezi borsalar, birlikte çalışabilirlik alanındaki önemli oyuncular olduğundan, Quant tokenlerinizin güvenliğini değişimin gücü belirler. Bir ihlal meydana gelirse, token’larınız hırsızlık riski altında olabilir.
  • Quant protokolü her şeyi doğru yapıyor gibi görünse de, hala büyük ölçüde bilinmiyor ve pazar liderlerini geçmek için daha çok yolu var. Bazı geleneksel finans sistemlerini alt üst etmeye hazır olan Quant’ın blok zinciri endüstrisine girmesi ve geleneksel finans (TradFi) şirketleriyle baş başa kalacak kadar güçlü hale gelmesi gerekiyor.

 QNT Coin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Quant Coin 3.425,53 TL’den işlem görüyor. Quant Coin fiyatı son 24 saat içerisinde -1.89% değişim gösterdi. Quant Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 18,822,109 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 1,529,618,758 dolar seviyesinde.”

 QNT Coin Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Quant Coin $ 105.21 dolardan işlem görüyor. 2022 yılının Ocak ayı itibariyle Quant Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 428.38 dolarla kaydetti. Bununla birlikte Quant yılın en düşük seviyesini ise 20.44 dolarla belirledi.

 QNT Coin Yorum ve Geleceği

CoinMarketCap ve WalletInvestor gibi saygın platformlardan gelen raporlar, özellikle uzun vadeli bir yaklaşım/strateji benimsemek istediğinizde Quant kriptonun iyi bir yatırım olduğunu onaylıyor.

Bu yazı itibariyle, bir Quant tokeni, altı ay önceki 98$ değerinden yaklaşık %40 artışla 163$’dan işlem görüyor. WalletInvestor’a göre, bir QNT’nin fiyatının 2026’da 1.877 doları bulması bekleniyor. Bu nedenle, bugün 163 dolardan QNT ve en az 5 yıl boyunca HODL satın alırsanız, portföyünüzün toplam değerinin yaklaşık %1.000 artması beklenir. Şimdilik, Quant’ın büyüme potansiyeli rakipsiz.

QNT sağlam bir yatırım fırsatı sunsa da geleceğinin Quant projeleri için yeni teknolojik çözümler, kripto piyasası ortamı, yasal pozisyonlar ve daha fazlasını içeren çeşitli faktörlere bağlı olduğunu belirtmekte fayda var. Bu nedenle Quant alıp satmadan önce araştırma yapmanız önemlidir.

Hükümetler dijital dolar ve euro gibi dijital fiat para birimleri üretmeye başladıkça, farklı blok zincirlerine bağlı ağ yamaları daha fazla kullanım durumu olacaktır. Quant bu dönemde büyük önem taşıyacaktır.

Kripto para ticareti oldukça yeni bir olgudur ve QNT’ye yatırım yapmak, bir kripto ETF’sine yatırım yapmak gibidir . Buradaki fark, bir borsada satın almak yerine birbirine bağlı olarak çalışan bir altyapı üzerine inşa edilmiş birden fazla blok zincirinde gezinmenizdir. Yüksek düzeyde risk söz konusudur, ancak getirisi buna değebilir.