Ünlü CEO Açıkladı: Bakın Facebook’un Libra’sı Kripto Para Piyasasına Nasıl Fayda Sağlayacak

Ödemeler şirketi Circle’ın CEO’su Jeremy Allaire geçtiğimiz günlerde, Facebook’un Libra projesi hakkındaki düşüncelerini paylaştı.  Allaire, stabil kripto para projesi Libra’nın lansmanının sektörde yeni bir düzenleme dalgasına yol açabileceğine inanıyor


Ödemeler şirketi Circle’ın CEO’su Jeremy Allaire geçtiğimiz günlerde, Facebook’un Libra projesi hakkındaki düşüncelerini paylaştı.  Allaire, stabil kripto para projesi Libra’nın lansmanının sektörde yeni bir düzenleme dalgasına yol açabileceğine inanıyor.

Libra Farkındalık Oluşturacak

Bloomberg’e verdiği röportajda Circle CEO’su Allaire, Libra’nın kripto para sektörüne yönelik farkındalığı önemli öçüde arttıracağını ve tamamen yeni bir kullanıcı dalgasını merkeziyetsiz finans sektörüne çekebileceğini belirtti. Ayrıca Allaire’ye göre genel olarak stabil kripto para birimleri yakın gelecekte benimseme konusunda önemli sayılabilecek ölçüde gelişme kaydederek internetin para birimi olmaya bir adım daha yaklaşacak.

USD Coin ve Libra

Circle’ın kendi stabil kripto para birimi USD Coin (USDC) ile karşılaştırıldığında, Facebook oldukça farklı türde bir teknoloji modeline sahip. Allaire, Libra’nın, Coinbase ile işbirliği içinde geliştirdikleri USDC gibi halka açık, internete dayalı dijital para birimlerinin aksine, “kapalı döngü” izin programında çalışacağına dikkat çekiyor.

İlgili İçerik: En Riskli 10 Kripto Para Açıklandı: İşte Detaylar

Allaire, Libra’nın geliştirilmesinin, kripto para sektörünün ilerlemesine yardımcı olacak ulusal düzeyde düzenleyici çerçevelerin geliştirilmesine yol açabileceğine inanıyor. Allaire ayrıca kripto paraların 21. yüzyıl ekonomisinin dokusunu oluşturduğunu iddia ediyor.

Bu yazıyı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak çalışmalarımızı destekleyin. Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!