Crypto Capital Başkanı, Kara Para Aklama Suçundan Tutuklandı

Panama merkezli ödeme işlemcisi Crypto Capital’in Bitfinex’e ve diğer büyük kripto para borsalarına bağlı başkanı Ivan Manuel Molina Lee Polonya polisi tarafından tutuklandı


Panama merkezli ödeme işlemcisi Crypto Capital’in Bitfinex’e ve diğer büyük kripto para borsalarına bağlı başkanı Ivan Manuel Molina Lee Polonya polisi tarafından tutuklandı.

WPolityce’in 24 Ekim’de yayınlanan raporuna göre, Molina Lee’nin yerel kara para aklama ve uluslararası uyuşturucu kartellerine karıştığından şüpheleniliyor.

Uyuşturucu kartellerinin parasını aklamak

Rapora göre, Molina Lee, Wrocław’daki savcılık tarafından yayınlanan bir tutuklama emri ile gözaltına alındı. Molina Lee’nin daha önce Polonya Adalet Bakanlığı tarafından ele geçirilen 350 milyon dolar ile bağlantılı olduğu bildiriliyor.

Ele geçirilen bu fonlar Crypto SP’ye aitti. Raporda, Crypto Capital’e bağlı olduğu iddia edilen yerel bir firma olan Z O.O. Molina Lee’nin tutuklanmasının “Kolombiya uyuşturucu kartellerinin kripto para borsası yoluyla kara para aklaması ile ilgili olduğu” belirtildi.

Industry News Outlet Decrypt’e göre, Binance, Kraken ve BitMEX dahil olmak üzere başka birçok büyük kripto para işletmesi ve borsası da geçmişte Crypto Capital’in hizmetlerini kullandı.

850 milyon doların üzerinde Bitfinex’in fonuna erişilemiyor

Cointelegraph’ın 21 Ekim’de yayımladığı habere göre, büyük kripto para borsası Bitfinex’in ana şirketi olan iFinex, Crypto Capital’e bağlı 850 milyon dolarlık fonlara yeniden erişim sağlamak için bir keşif başvurusu yaptı

Talep, Polonya, Portekiz, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki banka hesaplarında tutulan sözde erişilemeyen fonlarla ilgilidir.

Bitfinex’in Baş Mali İşler Müdürü Giancarlo Devasini, borsadaki eski ödeme işlemcisi Crypto Capital ile ilgili bir kişi olan Ravid Yosef’ın, firmanın Bitfinex müşterilerinin fonlarını Avrupa ve ABD’deki birden fazla banka arasında aktardığını gösteren çeşitli belgeler sağladığını açıkladı.

New York Başsavcılığı 25 Nisan’da, Bitfinex’in 850 milyon dolar kaybettiğini iddia etti ve ardından Tether’in Stablecoin operatöründen gelen açıklamayı  kapatmak için gizlice fon kullandı.

Ayrıca Bitfinex hissedarı Zhao Dong’un 9 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, borsanın ilk kripto para birimi sunumu için hem sert hem de yumuşak taahhütlerde $1 milyar dolar sağladığını da açıkladı.

Bu yazıyı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak çalışmalarımızı destekleyin. Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin ve Telegram kanalımıza katılın