BitMEX’de Neler Oluyor: Popüler Borsa Hack’lendi Mi?

Lider kaldıraçlı kripto para borsası BitMEX’te Cuma gününün erken saatlerde bir skandal daha yaşandı ve binlerce kullanıcının e-posta adresleri siber saldırganlar tarafından sızdırıldı


Lider kaldıraçlı kripto para borsası BitMEX’te Cuma gününün erken saatlerde bir skandal daha yaşandı ve binlerce kullanıcının e-posta adresleri siber saldırganlar tarafından sızdırıldı.

BitMEX Hack’lendi Zhao Uyardı

BitMEX konuya ilişkin hızlıca bir açıklama yaptı ve sorun üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Binance’in CEO’su Changpeng Zhao ise Twitter hesabı üzerinden, Binance ve BitMEX’e aynı e-posta üzerinden kayıt olan kullanıcıların Binance hesaplarında bir sorunla karşılaşmamaları adına e-posta adreslerini değiştirmeleri yönünde bir uyarıda bulundu. Hatta Binance kullanıcılarının herhangi bir saldırıya maruz kalmalarını önlemek için bir rehber dahi yayınladı.

Kullanıcılar Ne Yapmalı?

Biz de böyle bir durumla karşılaşan okuyucularımızın neler yapması gerektiğine ilişkin küçük bir bilgilendirme yapalım. BitMEX’te kullandığınız e-posta adresinizi farklı platformlarda da kullanıyorsanız:

– BitMEX ve e-posta şifrenizi değiştirin ve güvenlik seçeneklerini maksimuma çıkarın.

– 2 Adımlı Doğrulama kullanın.

– Her platformda farklı şifre kullanmaya özen gösterin.

Resmi Twitter hesabı üzerinden önce saldırıya uğradıklarını duyuran BitMEX sonrasında bu tweet’i sildi.

Öne Çıkan Gelişmeler

Bu yazıyı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak çalışmalarımızı destekleyin. Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!