Çin’in Kripto Parası Ne Zaman Piyasaya Sunulacak?

Yerel bir Blockchain yatırımcısı Çin’in önümüzdeki altı ay ila bir yıl içerisinde yeni dijital para birimini piyasaya süreceğine kesin gözüyle baktığını bildirdi


Yerel bir Blockchain yatırımcısı Çin’in önümüzdeki altı ay ila bir yıl içerisinde yeni dijital para birimini piyasaya süreceğine kesin gözüyle baktığını bildirdi. 20 Kasım’da CNBC’ye verdiği röportajda Blockchain odaklı risk sermayesi fonu Proof of Capital’in kurucu ortağı Edith Cheung, Çin’in dijital para biriminin piyasaya sürülmesinin artık çok yakın olduğunu açıkladı. Edith Cheung  “Kesinlikle önümüzdeki altı ila on iki ay içerisinde kullanıma sunulacağını düşünüyorum” dedi.

Ne Zaman Piyasaya Sürülecek?

Ülkenin merkez bankası Çin Halk Bankası ilk olarak sosyal medya devi Facebook’un stabil kripto para birimi Libra’yı tanıtmasının hemen ardından kendi dijital para birimlerini piyasaya sürmeye çok yakın olduklarını duyurmuştu. Hatta PBOC cephesinden yapılan açıklamada Çin’in söz konusu para birimi üzerinde 2014 yılından beri çalıştığı belirtiliyordu. Yaklaşık 5 yıllık çalışmanın ardından Çin’in dijital para projesinde sona gelindi ancak söz konusu dijital paranın ne zaman piyasaya sürüleceğine ilişkin herhangi bir detay paylaşılmadı.

ABD Elini Çabuk Tutmalı

Edith Cheung ayrıca kendi kripto para birimini piyasaya sürecek ilk ülke olan Çin’e karşı diğer ülkelerin de ellerini çabuk tutmaları gerektiğini belirtti. “Gerçekten ABD’nin acele etmesi gerektiğini düşünüyorum; en azından dijital USD için güçlü bir düşünce ve politikaya sahip olmaları gerekiyor ”dedi.

Yine bu ayın başlarında bir diğer kripto para profesyoneli Çin’in kripto parasını 3 ay içerisinde piyasaya süreceğini iddia etmişti.

Bu yazıyı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak çalışmalarımızı destekleyin. Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!