SON DAKİKA: Popüler Kripto Para Borsasından Açıklama: CEO’muz Kayıp Fonlara Erişemiyoruz!

Geride bıraktığımız hafta para çekme sorunlarıyla gündeme gelen Çin merkezli popüler kripto para borsası IDAX’ten bir kötü haber daha geldi


Geride bıraktığımız hafta para çekme sorunlarıyla gündeme gelen Çin merkezli popüler kripto para borsası IDAX’ten bir kötü haber daha geldi. Yaklaşık 1,2 milyon kullanıcısı bulunan popüler kripto para borsası, çok kısa bir süre önce Çin Hükümeti’nin baskıları sonucunda Çin’deki faaliyetlerini sonlandırdığını açıklamıştı.

Soğuk Cüzdanlarla Kaçtı

Aynı gün yapılan açıklamada platformdaki para çekme sorunlarının biriken talep yoğunluğu nedeniyle yaşandığı ve bu nedenle para çekme işlemlerinde gecikme yaşanabileceği kaydedilmişti. Şu anda ortaya atılan iddialar ise borsanın CEO’sunun borsanın soğuk cüzdanlarıyla kayıplara karıştığı yönünde.

Borsanın resmi blogu üzerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

IDAX Global CEO’su bilinmeyen bir nedenden ötürü kayboldu ve IDAX Global çalışanları IDAX Global CEO’su ile temasa geçti. Bu süreçte tüm platform hizmetlerimizi kullanmaktan kaçınmanız önerilir. Bu nedenle, IDAX üzerindeki kripto para bakiyelerinin donduruldu, soğuk cüzdan’a erişim kısıtlandı, bu nedenle, para yatırma/çekme hizmeti sağlanamıyor.

Gerçekten de, bu haftanın başlarında IDAX’in CEO’sunun kaçtığı söylentileri medyaya yansımış, BlockLike bu hafta başlarında IDAX platformunun kurucusu Lei Guorong’un 22 Kasım’da tüm kullanıcı varlıklarını kaybettiğini bildirmişti. CoinGecko’da  ise IDAX borsasının kapatıldığına ve CEO’nun kullanıcılara ait fonları da beraberinde götürdüğüne dair haberler yer alıyor.