Binance, Avrupa Merkezli Bankanın Satın Alındığı İddialarını Yalanladı

Binance, iflas etmiş Avrupa merkezli Union Bank AG’yi devraldığını iddia eden medya raporlarını resmen reddetti


Binance, iflas etmiş Avrupa merkezli Union Bank AG’yi devraldığını iddia eden medya raporlarını resmen reddetti. Binance CFO’su Wei Zhou, The Block’a yaptığı açıklamada Binance’in Lihtenştayn merkezli Union Bank’a yatırım yaptığını veya söz konusu bankanın hissedarı olmak için Finansal Piyasa Otoritesi’ne başvuru yaptığını belirten raporların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

“İşbirliğine Açığız” Mesajı

Günün erken saatlerinde, Zürih merkezli haber platformu Paradeplatz Inside, çeşitli sorunlar nedeniyle iflasın eşiğine gelen Union Bank AG’nin Binance tarafından satın aldığı iddiasını ortaya atmıştı. 

Wei Zhou The Block’a yaptığı açıklamalarda ayrıca “Dünyanın dört bir yanında kripto paraların benimsenmesinin arttırılması için güvenilir fiat kanalları eklemek amacıyla Union Bank veya yeni yatırımcılar ile ortaklık kurma” fikrine açık olduklarını belirtti.

Binance yatırımlarına devam ediyor

Bu haftanın başlarında, Binance, Pekin merkezli Blockchain veri girişimi DappReview’ı satın aldı. Böylece Binance dördüncü halka açık satın alımını gerçekleştirmiş oldu. Geçtiğimiz ay, Binance, 5 – 10 milyon dolarlık bir fiyat aralığında Hindistan merkezli kripto para borsası WazirX’i satın almıştı. Eylül ayında ise daha az bilinen Seyşeller merkezli türev platformu JEX’i satın alan Binance geride bıraktığımız yılın Temmuz ayında ise ABD merkezli kripto para cüzdanı Trust Wallet’ı satın almıştı.