2019’a Bakış: Bu Yıl Bitcoin Karşısında En İyi Performans Sergileyen Altcoin’ler Hangileri?

2019 deyim yerindeyse kripto para piyasası için tam bir roller coaster yılı olduğu kanıtlandı


2019 deyim yerindeyse kripto para piyasası için tam bir roller coaster yılı olduğu kanıtlandı. Bitcoin, yaz aylarında son birkaç yılın en yüksek seviyesine ulaştı. İlginç olan kısım ise yıla 3.150 dolardan seviyelerinden başlayıp 14 bin dolarla Haziran’da zirve yapan Bitcoin’in yılın ikinci yarısının tamamında düzeltme yapıyor oluşuydu. Zira birçok yatırımcı 13.800 dolarlık yükselişin ardından blok ödülü yarılanmasının fiyatlandığı düşüncesine kapılmıştı.

Bununla birlikte, kripto piyasalarının volatilitesi yine yatırımcıları şaşırtmadı ve lider kripto para Haziran’daki en yüksek seviyesinin yaklaşık %50 altına geriledi. Bitcoin haberimizin hazırlandığı sırada 7.100 dolar bandında işlem görüyor.

2019’a Genel Bakış

Peki 2019’da hangi altcoinler Bitcoin’e karşısında daha iyi performans gösterdi? Bu makalede, yıl boyunca en etkileyici performansı gösteren ilk üç altcoini inceleyeceğiz. 

Şaşırtıcı bir şekilde, 2019’un en iyi altcoini Ocean Protocol (OCEAN). OCEAN token, yıl boyunca Bitcoin’e karşısında %404 oranında büyüdü. İkinci en iyi altcoin ise %256 kazanç ile Chainlink (LINK), listemizin geri kalanında sırasıyla şu kripto paralar yer alıyor: Tezos (XTZ), Egretia (EGT) ve Ripio Credit Network (RCN). En büyük hamle yapan altcoin’leri tek tek inceleyelim: Ocean Protocol, Chainlink ve Tezos.

Ocean Protocol (OCEAN)

Yukarıda OCEAN ve Bitcoin için karşılaştırmalı grafiği görebilirsiniz. Grafiğin gösterdiği üzere Ocean Protocol yazdan beri oldukça basit bir pozitif eğilim içerisinde. Ağustos 2019’dan Aralık 2019’a kadar, Ocean Protocol %400’ün üzerinde yükseliş kaydetti. Ayrıca, EMA’lara bakıldığında, fiyat hala oldukça iyi bir performans sergiliyor. Şu anda 500 satoshi’den işlem gören OCEAN, 600 sats’ı kırmaya çalışıyor.

Ocean Protocol, veri silolarını parçalayarak herkes için verilere erişimi eşitleyerek bir veri ekonomisini başlattığını iddia ediyor. OCEAN, veri, depolama ve algoritmaları tüketim için güvenli bir şekilde ortaya koyan bir tokenize hizmet katmanı ile veri ekonomisi ilgili hizmetler için bir ekosistem sağlıyor. Ancak bu görkemli yükselişe rağmen OCEAN hala daha IEO fiyatının altında işlem görüyor.

Chainlink (LINK)

Yukarıda Chainlink ve Bitcoin için karşılaştırmalı grafiği görebilirsiniz. Temel olarak, Chainlink ağı, herhangi bir blok zincirindeki karmaşık akıllı sözleşmeler için kurcalamaya dayanıklı güvenilir girişler ve çıkışlar sağlar.

LINK şu anda 24.884 satoshi üzerinde işlem görüyor. Oldukça yakın zamana kadar, LINK yılın en iyi performans gösteren altcoiniydi. Bununla birlikte, Kasım ayında yaşanan önemli bir fiyat kırılmasıyla LINK bu ünvanını kaybetti. Şu anda, fiyat neredeyse 200 günlük EMA’ya 24.000 sat civarında yaklaştığı için Chainlink için acımasız görünüyor.

Güncel düşüş trendine rağmen, LINK yılın başından bu yana Bitcoin karşısında %230’un üzerinde değer kazandı. Yılın en yüksek seviyesinde ise Chainlink Bitcoin’e karşısında %330’un üzerinde değer kazanmıştı.

Bununla birlikte, LINK kazanımlarını korumakta başarısız oldu. Hacim profili, LINK’in korkunç sıkıntılar içerisinde olabileceğini gösteriyor. LINK 24.000 sat yakınında destek alamazsa sırasıyla 20.000 ve 12.000 satoshi seviyelerine gerileyebilir.

Tezos (XTZ)

Yukarıda Tezos ve Bitcoin için karşılaştırmalı grafiği inceleyebilirsiniz. Kasım ayında yaşanan devasa fiyat rallisi oldukça etkileyici görünüyor, değil mi? Çünkü Tezos’un ana ağı o günlerde tam olarak piyasaya sürüldü.

Şu anda, XTZ yaklaşık 18.915 Satoshi’den işlem görüyor. Popüler altcoin bu yıl Bitcoin karşısında Kasım ayı başından bu yana %150’yi aşkın değer kazandı ve en değerli kripto paralar arasında ilk 10’da yerini aldı.

Mart 2019’dan Nisan 2019’un sonuna kadar XTZ, Bitcoin karşısında %150’nin üzerinde değer kazanmıştı. Ancak yükseliş, 2017’den beri Tezos tutan yatırımcıları satış yapmaya ikna etti. Bu nedenle yeniden Tezos’a yatırım yapmadan önce Tezos’un soğumasını beklemek harika olabilir.