Bitcoin Eleştirmeni Peter Schiff Bitcoin’in Neden Yükseldiğini Böyle Açıkladı

Bitcoin eleştirmeni Peter Schiff, Bitcoin’in Mart ayındaki çöküşün ardından iki gün içerisinde %20 değer kazanmasına kayıtsız kalamadı


Bitcoin eleştirmeni Peter Schiff, Bitcoin’in Mart ayındaki çöküşün ardından iki gün içerisinde %20 değer kazanmasına kayıtsız kalamadı. Halving nedeniyle yeni bir yükseliş trendine girdiği düşünülen Bitcoin’de bugün itibariyle 9,485 dolar bandı gün içinde kaydedilen en yüksek seviye oldu. Blok ödülü yarılanmasına iki haftadan daha kısa bir süre kalmışken popüler kripto paranın 10 bin dolara yaklaşması yatırımcıların da heyecanlanmasına neden oldu.

Bununla birlikte, altın savunucusu Peter Schiff, Bitcoin’in tamamen spekülasyon tarafından yönlendirildiğine dair eski düşüncelerine sadık kalıyor. 2011 yılından bu yana Bitcoin’in öleceğine yönelik yaptığı tahminlerle ünlenen Schiff, Mart ayındaki felaket sırasında yaptığı paylaşımlarla kripto para yatırımcılarının tepkisini toplamıştı. açıklamaları şu şekilde:

Bitcoin, bugün diğer risk varlıkları gibi spekülatörler tarafından kontrol ediliyor. Bitcoin ve altının hiçbir ortak yanı yok, bu yüzden bugünün fiyat hareketlerinin kafanızı karıştırmasına izin vermeyin.

Ancak Mart ayındaki düzeltme sırasında %50’lik yeni bir düşüş daha beklediğini belirten Schiff‘ yanıldı. Bitcoin geçtiğimiz aydan bu yana %90’ın üzerinde arttırmayı başardı.

Soğukkanlı piyasa katılımcıları Schiff’in Bitcoin eleştirisinin asılsız olmadığını fark edebilirler. Bitcoin aslında oldukça küçük bir piyasa değeri nedeniyle balina manipülasyonlarına karşı oldukça hassas olan çok değişken bir varlık. Bu nedenle  10 bin dolar bandından 3.800 dolar bandına çok kısa bir süre içerinde gerilemesi doğal karşılanabilir.