Columbia Barolar Birliği Avukatlar İçin Kripto Para Ödemelerine Başladı

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki dört baro derneği, avans veya sunulan hizmetler için ödeme şekli olarak kripto para birimine karşı olmadıklarını belirten görüşler yayınladı

Bitcoin nedir

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki dört baro derneği, avans veya sunulan hizmetler için ödeme şekli olarak kripto para birimine karşı olmadıklarını belirten görüşler yayınladı.

Columbia Bölgesi Barolar Birliği (DCB), ülkenin başkentindeki avukatların ücretin makul ve objektif olarak müşteriler için adil olduğu sürece kripto para birimini ödeme şekli olarak kabul edebileceğini belirten etik görüş yayınladı. DCB’ye göre, kriptoyu ödeme olarak kabul eden herhangi bir avukatın da “bu mülkü korumak için makul güvenlik önlemleri” alması gerekir.

Dijital Ödemeleri Kabul Eden Diğer Barolar

DCB’nin şu anda yaklaşık 100.000 üyesi var ve bu da onu ABD’de “avukatın kripto para birimini kabul etmesinin etik olmadığını” belirten diğer barolardan daha büyük olduğunu gösteriyor.

New York City barolar derneği Temmuz 2019’da kripto ödemelerini “ticari işlemler” olarak adlandırırken, DCB bunlara fiat yerine “mülkte ödeme” olarak atıfta bulundu.

Nebraska ve Kuzey Carolina’daki barolar 2018’de avukatlar için kriptoyla ilgili açıklama yapan ilk kuruluşlardı. Bununla birlikte, North Carolina Barosu, kripto ödeme şeklinin etikliğini sorgulayan en şüpheci görüşü belirtmişti:

“Tanıdığımız insanların büyük kısmı Bitcoin’i“ şüpheli para ”olarak görüyor ve Bitcoin’i kabul eden avukatları“ şüpheli avukatlar ”olarak kabul ediyor. ”

Neden Şimdi?

DCB, kriptoyu “avukatlar için etik zorluğu artıran” bir “geçici alternatif para birimi” olarak tanımladı. Aynı zamanda dijital para biriminin herkesin geleceğinde olabileceğini de kabul ediyor:

“Avukatlar isteseler bile değişim dalgalarını tutamazlar. Kripto para birimi satıcılar ve servis sağlayıcılar tarafından giderek daha fazla ödeme yöntemi olarak kabul edilir. […] Kurallar, teknolojilerin ilerlemelerini reddetmeden müşterilerin çıkarlarının ve mülklerinin korunmasını sağlayacak kadar esnektir.”