ARAGON (ANT) Nedir? Yeni Başlayanlar İçin Temel Rehber

Aragon, Ethereum blok zincirinde yer alan ve herkesin merkezi olmayan bir organizasyon oluşturmasına ve yönetmesine izin veren merkezi olmayan bir uygulamadır (dApp). Proje açık kaynaklıdır ve Aragon Vakfı tarafından yönetilmektedir. Ayrıca, gelecekteki gelişimin yönü hakkında kararlar almak için oylama hakları veren bir...

aragon-ANT-nedir-temel-rehber

Aragon, Ethereum blok zincirinde yer alan ve herkesin merkezi olmayan bir organizasyon oluşturmasına ve yönetmesine izin veren merkezi olmayan bir uygulamadır (dApp). Proje açık kaynaklıdır ve Aragon Vakfı tarafından yönetilmektedir. Ayrıca, gelecekteki gelişimin yönü hakkında kararlar almak için oylama hakları veren bir belirteç ANT içerir. Sonunda ekip, projenin tamamen merkezi olmayan bir özerk organizasyon olmasını ve herkesin blok zincirinde bir organizasyon oluşturması için tarafsız bir yetki alanı olan dApp olmasını umuyor. Bu rehber yazımızda sizler için; Aragon Nedir? Neyi Amaçlamaktadır? ve Ne Tür Avantajlara Sahiptir? gibi soruların cevabını vermeye çalıştık. İyi Okumalar…

ARAGON Nedir? ARAGON: Temel Bilgiler

Aragon kripto para birimi, Ethereum blok zincirinde, herkesin Merkezi Olmayan Otonom Organizasyonlar (DAO’lar) oluşturmasına ve yönetmesine olanak tanıyan bir yönetim platformudur.

Bu tür organizasyonlar, token transferleri, oylama, rol atamaları, maaş bordrosu, kaynak yaratma, muhasebe ve bir sınır tablosu yönetimi gibi merkezi bir organizasyonun tüm temel özelliklerini içerecektir.

Aragon Vakfı, geleneksel organizasyonel ortamdaki tüm aracıları kaldırmayı, aracıların olmaması ve gereksiz ekstra ücretler nedeniyle daha verimli ve daha az çalıştırmayı hedefliyor.

Aragon’un simgesi ANT, kullanıcılarının haklarına karar verecek ve ağın işleyişini belirleyecek. ANT token sahipleri, platformun gelişimi söz konusu olduğunda oylama haklarına ve erişim haklarına sahip olacak.

ARAGON Geliştirme

Aragon açık kaynaklı, kar amacı gütmeyen bir projedir. Pek çok katkısı var. Ayrıca teknik olarak bir CEO’su veya CTO’su da yok. Bunun yerine, bir proje lideriyle başladı.

Aragon web sitesinde proje lideri Luis Cuende ve Teknoloji lideri Jorge Izquierdo tarafından yönetilen Ekibindeki 12 üye listeleniyor.

Jorge, teknoloji söz konusu olduğunda oldukça başarılıdır ve gençliğinden beri uygulamalar yaratmaktadır ve sadece 15 yaşındayken ona Thiel bursu ve Apple’ın WWDC bursu gibi büyük başarılara sahiptir.

Aragon’un danışmanları, CoinFund’un kurucu ortağı Jake Brukhman, Boost VC’nin kurucu ortağı Brayton Williams, Dai Foundation’ın COO’su Kenny Rowe ve belki de en önemlisi Ethereum blockchain’in kurucu ortağı  Mihai Alisie dahil olmak üzere blockchain dünyasında oldukça yer edinmiş isimlerdir.

ARAGON’un Avantajları Nelerdir?

ARAGON Teknolojisi

Aragon’un teknolojisi aşağıdakileri barındırmayı amaçlamaktadır:

  • ANT token sahiplerinin sistemin kurallarını ve düzenlemelerini oylayacağı merkezi olmayan bir mahkeme mekanizması.
  • Çeşitli organizasyonların ihtiyaçlarını karşılamak için platformun üstünde ek işlevlerin geliştirilmesine izin veren yükseltilebilir ve modüler bir sistem.
  • Kodlama becerisi çok az olan veya hiç olmayan kişiler, kendi DAO’larını oluşturabilecek ve tüm süreci son derece basit hale getirebilecekleri bir sistem.

ARAGON (ANT) Nasıl Satın Alınır ve Saklanır?

ANT Nasıl Alınır?

Aragon tokenleri (ANT), Bittrex, HitBTC, Livecoin, Upbit ve daha fazlası dahil olmak üzere en az 12 borsada satılmaktadır. Bitcoin, Ethereum, Tether, Waves ve wEUR, wUSD, wBTC ve wETH gibi Waves platformundaki diğer tokenler ile takas edilebilir.

Şaşırtıcı bir şekilde, piyasadaki diğer kripto para birimleriyle karşılaştırıldığında sıralaması ve göreceli gençliği göz önüne alındığında, Aragon coinleri Livecoin ve Ethfinex’te USD ve Upbit ve GoPax’ta KRW gibi fiat para birimleriyle de satın alınabilir.

Yukarıda belirtilen borsalar, ANT satın alabileceğiniz veya satabileceğiniz platformlardır, ancak hangi borsadan satın alacağınıza karar vermek için genellikle yardım gerekir.

ANT Depolama

Ethereum platformunda olmak, Aragon coin’i oradaki tüm Ethereum cüzdanlarında saklanabilecek hale getiriyor. Donanım cüzdanları, kullanımı en güvenli olanlardır ve Ledger Nano S ile Trezor, Ethereum için çalışır. Exodus ve Mist, Windows, Linux ve Mac ile uyumlu Ethereum blok zincirinde kripto para birimlerini depolayabilen masaüstü cüzdanlardır.

Jaxx çok yönlü bir Ethereum’dur ve dolayısıyla Aragon cüzdanı her şeyle uyumludur: masaüstü bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve web uzantıları. MyEtherWallet en popüler Web cüzdanıdır ve ETHAdress kağıt cüzdanlardan biridir.

ARAGON’u Diğer Kripto Para Birimlerinden Farklı Kılan Nedir?

Aragon için en büyük satış noktası ve rakipleri arasında onu en çok öne çıkaran şey, büyük hedefleri veya herkes için adil bir platform için idealist planları değil; kodlayıcı olmayanlar için erişilebilirliğidir. Aragon, kodlama geçmişi olmayan insanlar için bile kullanımı kolay olmakla övünür. Platform, Windows, Linux, Mac ve Web tarayıcıları için mevcuttur, bu da onu herkes için daha erişilebilir hale getirir.

ARAGON’a Yatırım Yapmalı Mısınız?

Aragon’un arkasındaki fikirler, rüya gibi ortaklıklar kuracak kadar güçlü. Nispeten düşük piyasa değerine rağmen, kripto dünyasında popülerlik kazanıyor. Mayıs 2017’deki token satışı sırasında, Aragon Vakfı 26 dakika içinde 25 milyon dolar topladı ve bu, herhangi bir kripto para birimi için etkileyici bir başarı!

Yerleştirilen Aragon organizasyonlarının sayısı birkaç ay içinde 130’dan 750’nin üzerine çıkarak sürekli artıyor. Tüm bunların yanı sıra, Aragon tokenının bireysel fiyatı şu an için nispeten düşük, bu da onu satın almayı çekici bir para birimi haline getiriyor. Büyük bir kapsamı ve büyük bir platforma dönüşme potansiyeli vardır ve uzun vadeli sağlam getiriler sağlama olasılığı yüksektir.