AdEx (ADX) Nedir? Yeni Başlayanlar İçin Temel Rehber

AdEx (ADX) Nedir

AdEx-nedir

AdEx (ADX) Nedir?

Dünyanın en büyük ve en kazançlı sektörlerinden biri olan reklam endüstrisinin blok zincirine girmesi çok uzun sürmedi ve AdEx ile geçiş başlamış oldu.

AdEx: Temel Bilgiler

AdEx, Ethereum akıllı sözleşmelerini kullanan açık kaynaklı, blok zinciri tabanlı, merkezi olmayan bir dijital reklam değişim platformudur. AdEx, hem reklamverenler hem de reklam yayıncıları için şeffaf, odaklanmış ve güvenli bir deneyim sağlamak için oluşturulmuştur.AdEx, reklam verenlerin ve reklam sağlayıcıların, kullanıcılara keyifli bir reklam deneyimi sunarak erişimlerini genişletmek için işbirliği yapabilecekleri bir platformdur.

AdEx, mevcut dijital reklamcılık platformlarını değiştirmek amacıyla oluşturuldu. AdEx Kullanıcı Profili adı verilen benzersiz ve kişiselleştirilmiş bir profil oluşturmanın temel mekanizması üzerinde çalışır. Bu profil aracılığıyla, kullanıcılar kendilerine hangi reklamların sunulacağını kontrol edebilir. AdEx’in bu özelliği, AdEx Profili reklamverenlerinin kullanıcı odaklı reklamlar sunarak reklamlarından maksimum getiri elde etmelerine olanak tanır.

Bir ERC20 tokenı olan ADX token, AdEx platformunun resmi kripto para birimidir. AdEx platformunda, reklam alanı ve süresi satın alma, satma ve teklif verme gibi işlemleri yapmak için ADX tokenları kullanılır.

AdEx Geliştirme

AdEx, Ivo Georgiev ve Dimo ​​Stoyanov tarafından kuruldu. Her ikisi de daha önce bir video eğlence platformu olan Stremio üzerinde çalıştı. Ivo Georgiev, 2012’den beri Stremio’nun CEO’su olarak görev yapıyor ve Dimo ​​Stoyanov, UX ve UI tasarımcısı ve ön uç geliştiricisi olarak hizmet veriyor.

Haziran-Temmuz 2017’de AdEx, token satış kampanyasını veya İlk Para Teklifini başlattı. AdEx, satışın ilk üç saatinde 10 milyon dolar topladı. Daha sonra dağıtılan toplam 100 milyon ADX tokenı basıldı.

AdEx’in Faydaları Nelerdir?

AdEx Teknolojisi

AdEx, akıllı bağlantıların gücünden yararlanmasına izin veren Ethereum blok zincirine dayanmaktadır. Akıllı sözleşmeler, AdEx Core’un ayrılmaz bir parçasıdır ve işlemlerin kolaylaştırılması, reklamların seçilmesi ve izlenmesi gibi karmaşık işlevleri yerine getirmesini sağlar. AdEx Core’un birincil bileşenleri şunlardır:

-ADXToken

-ADXPublisherRegistry

-ADXAdvertiserRegistry

-ADXUserRegistry

-ADXExchange

AdEx’in bir diğer önemli avantajı, herhangi bir tarayıcı, web sitesi veya başka bir web uygulamasıyla entegre olabilmesidir. Bu, HTML5 üzerine inşa edilen AdEX SDK ile mümkün kılınmıştır. Adex SDK’nın iki çalışma modu vardır :

Tam Mod

-Işık Modu

AdEx Kullanım Alanı

Google AdSense ve Facebook gibi reklam ağları, tüketicilerine reklam tercihleri ​​üzerinde sınırlı bir kontrol sağlar. Öte yandan AdEx, her kullanıcı için benzersiz bir profil oluşturarak AdEx deneyimlerini kişiselleştirmelerine olanak tanır. Bu, reklamverenlerin reklamları daha hassas bir şekilde sunmalarına ve reklamlarından daha yüksek getiri elde etmelerine yardımcı olur.

Mevcut reklamcılık ekosistemi, reklamcıların kullanıcıları reklamlarla bombardıman etmesine izin verdi. Bu, reklam engelleyicilerin kullanımının artmasıyla sonuçlandı. Ancak reklam engelleyicilerin yaygın kullanımıyla, kullanıcılar kendileri için yararlı olabilecek bilgileri de kaçırır. AdEx, reklamverenlerin reklamlarını içerikle eşleşecek ve uyum sağlayacak şekilde görsel olarak tasarlamasına olanak tanır. Kullanıcılar, AdEx Kullanıcı Profilinin kullanımıyla, görmek istedikleri reklam türlerini de seçebilirler.

AdEx Nasıl Satın Alınır ve Saklanır?

AdEx (ADX) Satın Alma

AdEx bir ERC20 tokenıdır, bu nedenle AdEx platformu ADX madenciliğini desteklemez. Gelecekte, AdEx, katılımcıların yeni oluşturulan tokenlarla ödüllendirilebilecekleri ADXToken2 veya sadece ADXT adlı başka bir token modelini başlatmayı planlıyor.

Potansiyel alıcılar, Binance, Upbit, Bittrex vb. Gibi küresel olarak çeşitli pazarlarda ADX token satın alabilirler. Çoğu pazar, ADX kripto para birimini iki kripto para birimi ile eşleştirmiştir – BTC ve ETH.

AdEx (ADX) Depolama

ADX, ERC20 tipi bir token olduğundan, herhangi bir ERC20 token uyumlu cüzdanda saklanabilir ve bu, bir ADX cüzdanı olarak mükemmel şekilde çalışır. Popüler seçenekler arasında MyEtherWallet, MetaMask, vb. bulunur. ADX tokenları, Ledger Nano S ve Trezor gibi donanım cüzdanlarında da saklanabilir.

AdEx (ADX) Diğer Kripto Para Birimlerinden Nasıl Farklıdır?

Yalnızca eşler arası işlemlere izin veren Bitcoin’in aksine, ADX, mevcut kusurlu dijital reklam platformunun yerini alacak şekilde özel olarak tasarlanmış, başlı başına bir ekosistemdir. AdEx, reklamverenler, yayıncılar ve hatta tüketiciler gibi tüm tarafların yararlanabileceği güvenli ve şeffaf bir platform sağlamayı amaçlamaktadır.
AdEx kripto para birimi, AdEx Core’un ayrılmaz bir parçasıdır. AdEx ekosistemindeki reklam alanlarında alım, satım, teklif verme gibi işlemleri yapmak için kullanılır. AdEX, ADXT adlı başka bir token getirmeyi hedefliyor, bu token, katılımcıların belirli işlevler için yeni basılan tokenlarla ödüllendirilmesine izin verecek.

AdEx’e Yatırım Yapmalı Mısınız?

AdEx’in sahip olduğu önemli bir avantaj da sahip olduğu ekibidir. Ekip, Stremio adında başarılı bir iş modeli geliştirdi ve başlattı. Hepsi bu değil! Ekip, kriptografi ve blok zinciri teknolojisi, yazılım geliştirme, video akışı vb. gibi farklı alanlarda uzmanlığa sahip üyelerden oluşur.
Stremio dışında AdEx, Fintech Blockchain Group, Dexy, Ink, iab, vb. gibi yerleşik şirketlerle başka stratejik ortaklıklara imza attı. AdEx’in NEO ile ortaklığı, fiyatının yaklaşık %400 artmasıyla sonuçlandı.
Dijital reklamcılık zaten gelişen bir iş olduğundan, bir platform olarak AdEx’in iyi bir büyüme oranı vardır. Ancak mevcut platformundaki kusurları ortadan kaldırarak ve güncellemeleri devam ettiren AdEx, yakın gelecekte sağlam durmayı hedefliyor.