Numeraire (NMR) Nedir? Yeni Başlayanlar İçin Temel Rehber

Numeraire (NMR) Nedir


Numeraire (NMR) Nedir?

Numeraire: Temel Bilgiler

Numeraire kripto para birimi, riskten korunma fonu şirketi Numerai’nin bilim adamlarını kendilerine sağlanan şifreli verileri kullanarak finansal modelleri tahmin etmeye teşvik eden ürünüdür. Şirket, verilerin gizliliğinden ödün vermeden mükemmel bir finansal modeli kitle kaynaklı hale getirme hedefine ulaşmak için veri bilimi, makine öğrenimi, yapay zeka ve kriptografinin bir karışımını kullanıyor.

Numerai, bilim insanlarının korunması için şifrelenmiş verilerini şirket web sitesinden indirmelerine olanak tanır. Veriler daha sonra bilim adamları tarafından piyasa hareketlerini tahmin eden modeller oluşturmak için kullanılır. Modeller, makine öğrenimi algoritmaları ve yapay zeka karışımı kullanılarak oluşturulmuştur.

Numerai, bilim adamlarına Bitcoin’deki en iyi modellerle ödeme yapıyor ve yerel ERC20 tokenı Numeraire’de (NMR) daha fazla teşvik sağlıyor. NMR, kurcalamayı önlemek için modellerine token koyması gereken bilim adamları tarafından da kullanılıyor.

Numeraire (NMR) Geliştirme

Numeraire, 2015 yılının sonlarında CEO Richard Craib tarafından başlatılan hedge fon şirketi Numerai’nin bir ürünüdür. Bu kripto para birimi, Bitcoin ağında yürütülen projenin karşılaştığı zorlukların üstesinden gelmek için hedge fonundan yaklaşık bir yıl sonra başlatıldı.

Craib, Güney Afrika’da bir varlık yöneticisi olarak çalışırken bu fikri ortaya attı ve şirketlerin verilerindeki gizliliğinin yarattıkları finansal modellerin kalitesini nasıl etkilediğini fark etti. Verileri onunla farklı modeller yaratacak kullanıcılar arasında dağıtacak bir hedge fonu oluşturmak istedi. Bu modeller daha sonra yatırım stratejilerini yönlendirerek şirkete yardımcı olacaktı.

Numerai’nin yönetim kurulu, kurucusu ve CEO’su Richard Craib (Forbes 30 ödülü sahibi), Georey Bradway ve Xander Dunn’dan oluşuyor.

Danışmanlar arasında Coinbase’in kurucu ortağı Fred Ehrsam, Polychain başkentinin kurucusu Olaf Carlson-Wee ve Kaggie’nin yönetim kurulu üyesi Ash Fontana ve web sitesinde listelenen diğer kişiler yer alıyor.

Numeraire’nin Faydaları Nelerdir?

Numeraire Teknolojisi

  1. Numerai, her hafta bilim adamlarının güncellenmiş verilere eriştikleri ve finansal modellerini oluşturmak için kullandıkları bir yarışma düzenliyor. Daha sonra bunu platforma yüklüyorlar.
  2. Modeller daha sonra gerçek dünya pazarlarında üç hafta boyunca test ediliyor ve ardından en iyi performans gösteren 100 modele sahip bilim adamları çabaları için Bitcoin ile ödüllendiriliyor.
  3. Bilim adamlarının, kurcalamayı önlemek için modellerine bir dizi Numeraire coin (NMR) koymaları bekleniyor.
  4. Başarılı modellere sahip bilim adamları, NMR tokenlarını ve ek bir Bitcoin ödemesini geri alıyor. Kaybedilen modellere bağlı Numeraire tokenları ise yakılıyor. Yani rekabeti kaybeden bilim adamları da NMR tokenlarını kaybetmiş oluyor.

NUMERAIRE Token Nasıl Satın Alınır ve Saklanır?

Numeraire (NMR) Satın Alma

Numeraire coin’ler (NMR) şu anda Bittrex, Upbit, Yobit, Forkdelta vb. dahil olmak üzere birçok borsada satılmaktadır.

Bitcoin ve Ether öncelikli olarak kabul edilmektedir, ancak WAVES, WETH ve DOGE için NMR satın alabilirsiniz. Numeraire, bazı platformlarda belirli itibari para birimleriyle de satın alınabilir; Yobit ABD doları ve Rus Rublesi, Upbit ise Kore Won’u kabul etmektedir.

Numeraire (NMR) Depolama

  • Ethereum platformunda olan NMR, oradaki herhangi bir Ethereum cüzdanında saklanabilir.
  • Donanım cüzdanları en güvenli olanlardır ve Ledger Nano S ile Trezor, Ethereum blok zincirindeki tokenler için çalışır.
  • Exodus ve Mist, Ethereum blok zincirindeki kripto para birimleri için masaüstü cüzdanlardır. Windows, Linux ve Mac işletim sistemleri ile uyumludur.
  • Başka bir Ethereum cüzdanı olan Jaxx, Windows, Linux ve Mac PC’ler için bir masaüstü cüzdanı, Android ve iOS telefonlar için bir mobil cüzdan ve ayrıca Chrome ve Firefox uzantıları aracılığıyla bir web cüzdanı olarak işlev görür.
  • MyEtherWallet en popüler Web cüzdanıdır ve ETHAdress kağıt cüzdanlardan biridir.

Numeraire (NMR) Diğer Kripto Para Birimlerinden Nasıl Farklıdır?

Numeraire, bir hedge fonu tarafından başlatılan dünyanın ilk kripto para birimidir. Bilim adamları için bir teşvik olmasının yanı sıra, modellerle kurcalamayı önlemenin bir yolu olan Numeraire kripto para, platformla ikili bir amaca hizmet ediyor.
Numerai platformunun arkasındaki yenilik, Makine Öğrenimi, Yapay Zeka, Veri Bilimi ve blok zinciri dahil olmak üzere tüm yeni teknolojileri kendi avantajına kullanması, hayranlık uyandıran bir şey.
Platform, anonim bilim adamlarını en iyi modeller için ödüllendirerek, hem şirkete hem de bilim insanlarına fayda sağlayarak pazar trendlerinin olası en iyi tahminlerini almayı başarıyor.

Numeraire’ye Yatırım Yapmalı Mısınız?

Numerai hedge fonu piyasada oldukça iyi gidiyor. Bununla birlikte, Numeraire kripto para biriminin potansiyeli göz ardı edilmemelidir. Tüm yeni teknolojiyi kendi avantajına kullanan Numerai şirketi, büyük potansiyele ve piyasa eğilimlerine ilişkin daha büyük tahminlere sahip bir hedge fonuna yavaş yavaş yükseliyor.

Numeraire, piyasadaki tek hedge fonu kripto para birimi olma avantajına sahiptir. Avantajı için yeni teknolojilerin bir karışımını kullanan teknolojisi çok yenilikçi. Platformun sunabileceği çok şey var ve başlangıcından bu yana iyi gidiyor. Bununla birlikte, finansal modellerini kitle kaynaklı hale getirmek için Makine Öğrenimi ve kriptografi kullanan bir platformun potansiyeli çok büyük.