Feathercoin (FTC) Nedir? Yeni Başlayanlar İçin Temel Rehber

Feathercoin (FTC) Nedir

Feather-coin-FTC-nedir-temel-rehber

Feathercoin (FTC) Nedir?

Feathercoin: Temel Bilgiler

Feathercoin sağlam, açık kaynaklı, merkezi olmayan ve güvenli bir kripto para birimidir. İlk bakışta Bitcoin veya Litecoin gibi diğer kripto para birimlerine çok benzer görünebilir. Ancak Feathercoin, blok zinciri ağını güçlendiren ve diğer altcoinler arasında öne çıkmasını sağlayan çok sayıda ileri teknolojik iyileştirmeye sahiptir.

Feathercoin (FTC) Geliştirme

Feathercoin 16 Nisan 2013’te piyasaya sürüldü ve Peter Bushnell tarafından geliştirildi. Feathercoin’i Litecoin’in olması gereken şeyi yapmak amacıyla Litecoin’den çatallandı. Feathercoin için  Bitcoin’in daha hızlı, daha güvenli ve kararlı bir versiyonu olmayı amaçlamaktadır diyebiliriz.

Fikir birliği mekanizması Proof of Work (PoW) konseptine dayanmaktadır. Feathercoin ağı, NeoScrypt karma algoritması üzerinde çalışarak madencilik yapmayı çok daha kolay ve daha hızlı hale getiriyor.

Feathercoin, piyasaya sürüldükten kısa bir süre sonra kullanıcılar tarafından hızlı bir şekilde benimsendi. Büyük bir popülerlik kazandı ve kendisini BTC / LTC hakimiyetindeki bir pazarda değerli bir rakip olarak geliştirdi.

Feathercoin’in Faydaları Nelerdir?

Feathercoin Teknolojisi

Feathercoin başlangıçta Litecoin’in Bitcoin’in daha hızlı ve daha yalın bir versiyonu olma girişimlerini sürdürmek ve geliştirmek için geliştirildi. İşte bu nedenle güvenli ve sağlam bir ağ sağlamak için blok zincirinde bir ton teknolojik ilerleme kullandı.

FTC, Bitcoin tarafından kullanılan SHA-256 hash algoritmasından çok daha fazla bellek ve işlemci yoğun olan, tam olarak NeoScrypt adlı Scrypt tabanlı bir hash algoritması kullanır. Bu, Bitcoin piyasasının, Uygulamaya Özel Entegre Devre (ASIC) kartları olarak adlandırılan, BTC / kripto para madenciliği için özel olarak tasarlanmış üst düzey makinelerle doygun olduğu anlamına gelirken, FTC zinciri NeoScrypt algoritmasının doğası gereği bu tür toplu madenciliğe karşı dirençlidir.

Blok başına 40 Coin ödülü var. Blok ödülü, her 2.100.000 blokta yarıya düşer, blok hedefi sadece 1 dakikadır. Mümkün olan maksimum token sayısı 336 milyon ile sınırlandırılmıştır. Daha hızlı yeniden hedefleme, ağın çok daha hızlı olması, ağın toplam karma gücündeki değişikliklere uyum sağlaması anlamına gelir.

FTC Ana Özellikleri

  1. Gizli Adresler – FTC cüzdanı Gizli Adresleri destekler, bu da BTC’nin halka açık blok zincirinin aksine tamamen anonim işlemlerin yapılabileceği anlamına gelir.
  2. NeoScrypt Algoritması – FTC için kullanılan NeoScrypt Algoritması, çok daha yoğun bellek işlemcisidir. Bu, Bitcoin’in, Uygulamaya Özel Entegre Devre kartları adı verilen güçlü bilgi işlem makinelerinin geliştirilebildiği SHA-256 algoritmasından farklıdır. Aynı zamanda daha kolay zorluk seviyesi, daha hızlı blok sürelerini, daha yalın ve daha verimli blok zinciri madenciliğini kolaylaştırır.
  3. Mevcut Gen ASIC direnci – FTC’nin BTC üzerinden teknolojik yükseltmeleri nedeniyle, Feathercoin’in karma algoritması, FTC paralarının ASIC’ler adı verilen güçlü hesaplama sistemleri kullanılarak çıkarılamayacağı anlamına gelir. Bu, ortalama bir kullanıcının bile hala FTC blokları çıkarma şansına sahip olduğu anlamına gelirken, BTC ağında, pazara tamamen pahalı ASIC kartlarının geniş bir dizisini kullanan madencilik çiftlikleri hakimdir.
  4. Gelişmiş Kontrol İşaretleme (ACP) – Bu, Bitcoin ağının iyi bilinen güvenlik açığına bir çözümdür. Başlangıçta Peercoin tarafından geliştirilen ACP sistemi, ağı, ağın toplam hashing gücünün %51’ini kontrol eden birinin esasen iki kat para harcayabileceği bir %51 saldırısından korur. ACP sistemi bundan kaçınır ve blockchain geçmişinin korunmasını sağlar.
  5. Enhanced Hash Rate Compensation (eHRC) – eHRC, ağın zorluğunu dinamik olarak ayarlamak için bir algoritmadır. Bu, uzun vadeli FTC madencilerini blok zinciri zorluğundaki büyük dalgalanmalardan ve madencilik çiftliklerinden veya kripto para değiştiren çoklu havuzlardan kaynaklanabilen ağ hashrate’inden korur. Ayrıca hızlı kâr elde etmek için ağın hashrate’ini manipüle eder. Bu, ağa istikrar katar ve Feathercoin’in uzun vadeli madenciliğini teşvik eder.

Feathercoin Nasıl Satın Alınır ve Saklanır?

Feathercoin (FTC) Satın Alma

Feather coin çok sayıda borsada mevcuttur; Upbit, Bittrex ve Cryptopia hacim olarak en büyük borsalardır. Diğer bazı borsalar arasında Litebit, Coinexchange ve Coinhouse bulunur. Feathercoin, Bittylicious’ta fiat para birimi kullanılarak da satın alınabilir.  

Feathercoin (FTC) Madencilik

Feathercoin, işlemciler (CPU’lar) veya grafik kartları (GPU’lar) kullanılarak çıkarılabilir. FTC’nin hash algoritması nedeniyle, ASIC kartı ile madencilik yapılamaz. Madencilik yazılımı resmi sitelerinde indirilebilir.

FTC için cüzdanlar, hem masaüstü hem de mobil cüzdanlar dahil olmak üzere resmi web sitelerinde bulunabilir. Feathercoin cüzdanı hakkında ayrıntılı bilgi Github’da bulunabilir.

Feathercoin (FTC) Diğer Kripto Para Birimlerinden Nasıl Farklıdır?

Başlangıçta aynı blockchain teknolojisine dayansa da, FTC’nin kodunda yapılan iyileştirmeler ve geliştirmeler onu madenciler için daha iyi bir seçim haline getiriyor.
NeoScrypt algoritması ASIC dayanıklıdır, bu da CPU ve GPU madencilerinin kripto paralarda hala bir şansa sahip oldukları anlamına gelir.
ACP veya gelişmiş kontrol noktası sistemi, FTC blok zincirini Bitcoin ağı ile bilinen bir güvenlik açığı olan %51 saldırılardan korur.

Feathercoin’e Yatırım Yapmalı Mısınız?

Herhangi bir kripto para birimine yatırım yapmak, kendi doğal değişken doğasına tabi olsa da, Feathercoin’in aktif bir geliştirici topluluğu ve sağlam, hafif ve güvenli bir blok zinciri ağı ile birlikte önemli teknolojik gelişmelere sahiptir. Ancak bu, kripto piyasası için yeterli görünmüyor. Açıkça, yatırımcılar diğer kripto para birimlerindeki tüm bunları ve belki de daha fazlasını görüyorlar.