Bitstamp Borsası Hangi Ülkenin, Güvenilir mi?

Dünyanın ilk tam lisanslı Bitcoin borsası olarak kabul edilen Bitstamp, piyasadaki en erişilebilir kripto platformlarından biridir


Dünyanın ilk tam lisanslı Bitcoin borsası olarak kabul edilen Bitstamp, piyasadaki en erişilebilir kripto platformlarından biridir. Slovenya’da Nejc Kodric ve Damijan Merlak tarafından geliştirildi ve 2011 yılında piyasaya girdi. Emekleme dönemi Slovenya’da geçti. 2016’da önce İngiltere’ye ardından Lüksemburg’a taşındı. Bitcoin işlemlerinde başarılı bir broker olarak hizmet sunması borsayı öne çıkardı. Avrupalı ​​müşteriler için Mt Gox’ın bir alternatifi olmayı hedefledi. Özellikle Avrupa’da geniş bir kullanıcı tabanı oluşturdu.

60’tan fazla ülkede ticaret yapma imkanı veren Bitstamp, kripto para birimleri sunma açısından çok sınırlıdır. Başlangıçta yalnızca 5 büyük kripto para birimi sunarken bugün fiat (euro veya USD) veya kripto para birimi (BTC) cinsinden 70’den fazla farklı kripto varlık için alışveriş yapma imkanı veriyor. Dolayısıyla, en yaygın dijital para birimlerinin dışındakileri arayanlar için uygun bir borsa değildir. Kullanılabilir para birimi aralığının dar olması borsayı rakiplerinin gerisinde bırakır.

Bitstamp Borsası Güvenilir mi?

Eski borsalardan biri olduğu için, yatırımcıların güvenini kazanmıştır. Milyonlarca kullanıcısı vardır. Ancak geçmişte güvenlik açıklarından dolayı birçok saldırıya uğradı. 2014 yılında bilgisayar kaynaklı bir terör tehdidi yüzünden işlemleri askıya almak zorunda kaldı. Bilgisayar korsanları, saldırıyı durdurmak için şirketin lideri Nejc Kodri’ye fidye teklif etti. Teklif reddedildi ama Bitstamp geçici olarak işlemlerini durdurdu. Bir yıl sonra da bir hack olayının ardından 19.000 Bitcoin kaybetti. Üst üste gelen bu saldırılar borsada ve kullanıcılarında travma meydana getirdi.

Mali bir otorite tarafından düzenlenmiyor olması Bitstamp’ın zayıf yanlarından birisidir. Bütün bunlar yatırımcıların daha temkinli davranmasına yol açmaktadır. Aynı zamanda Bitstamp Borsası’da saldırılardan sonra güvenlik önlemlerini daha fazla geliştirmiştir. Aşırıya kaçan doğrulama ve onay prosedürlerinden sonra insanlar Bitstamp’ın güvenlik takıntılı bir borsaya dönüştüğünü düşünmeye başlamıştır. İki faktörlü bir kimlik doğrulama sistemi ve zorunlu onay e-postaları web platformunda işlemler sırasında istenir.  Hesaba her giriş yapıldığında veya her para çekme talebi başlatıldığında cep telefonundan çıkarılacak kodun kullanılması gerekir. Fonların %98’i de her zaman çevrimdışı ortamda, güvenli ve sigortalı kasalarda tutulmaktadır. 

Bitstamp Borsası, Swissquote, Crédit Agricole ve Chicago Ticaret Borsası gibi saygın kuruluşlarla yakın ilişkidedir. CryptoCompare adlı kripto borsası kıyaslama hizmeti Bitstamp’ı ” AA Statüsü ” ile ödüllendirdi. Coinbase, Binance ve Gemini’den sonra AA Statüsü’nü alan dünyadaki dördüncü borsa Bitstamp’tır. Güvenliğe ve itibara önem veren platformun güvenli bir altyapıya sahip olup olmadığını zaman gösterecek.