Kripto Para Alanlar Yandı

Japonya’da Bitcoin ticaretinin yüzde 40’ı yenle gerçekleştirilince Japon hükümeti hareketi geçti


Japonya’da Bitcoin ticaretinin yüzde 40’ı yenle gerçekleştirilince Japon hükümeti hareketi geçti. Ülkede ciddi anlamda kripto para yatırımının olması pek çok yetkili tarafından biliniyor yeni yasalar ile vergilendirmenin önünü açıyor.

Kripto paraların vergi dilimleri şuan için belli değil ancak gelen haberler yüzde 15 ila 55 arasında olacağı yönünde, Japonya kripto paraların vergilendirmesi konusunda ilk adımı atan ülke değil daha öncede ABD buna benzer bir yasa getirmiş yüzde 20 vergi kuralı getirmişti. Bitcoin ya da diğer kripto paralardan kazanç elde edenlere  yüzde 20 vergilendirme getirildi.

ABD 2014 YILINDA VERGİ SİSTEMİNE GEÇTİ

ABD 2014 yılında bu vergiyi getirmiş olsa da Japonya kripto paralar konusunda yeni adımlar atıyor. Ülkede kripto paralardan elde edilecek vergi ile çok şey yapılabilir. Alımların neredeyse yarısı Japon Yen’i ile  yapıldığı için Japon hükümeti vergilendirme konusunda çok daha keskin kararlar alabilir. Asya ülkelerinde ülkemize oranla çok daha fazla kripto para yatırımı yapılırken vergilendirmesi konusunda atılan somut adımlar ile Japonya gibi ülkelerin vergi kazancı inanılmaz derecede artabilir.

Shiodome danışmanlık şirketi CEO’su Kengo Maekawa, vergi konusu ile ilgili olarak 30’lu ve 40’lı yaşlardaki pek çok kripto para yatırımcısının da vergi meselesiyle ilgili tavsiye istediğini de vurguladı.

 

[fat_coincap id=”5″]