Western Union, Ripple ile Ortaklık Düşünüyor

Geçtiğimiz günlerde Ripple için ortaya mükemmel bir haber düştü

xrp teknik analizi

Geçtiğimiz günlerde Ripple için ortaya mükemmel bir haber düştü. Western Union’ın Ripple ile çalışacağı fısıltıları duyuldu. İddialar şirket tarafından doğrulandı ve Uluslararası para transferinde Ripple test edilmeye başlandı.

İddialar Doğrulandı

2018’in ilk aylarında dünyanın en büyük para transfer şirketi olan Western Union, SWIFT yerine farklı bir seçenek için kolları sıvadı. Uluslararası para transferinde kendi yazılımlarıyla beraber kripto para zincirini kullanmayı amaçlayan şirket, Ripple teknolojisini test ederek buna doğru eğimli hale geldi. Ripple’ın adı duyulmasıyla beraber ilk önce %10 değer kazanması ve 3 Dolar’a fırlaması herkesi birden bire heyecanlandırmıştı. İddialar karşısında herhangi bir açıklama yapılmasa bil Western Union’un sessizliğini bozarak iddiaları doğruladığı ifade ediliyor.

Test Ediliyor

200’den çok ülkede hizmet eden ve 2017’da 5.4 milyar Dolar geliri olan Western Union Şirket MMüdürü Agrawal, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamasını Bloomberg’e yapan Agrawal, Uluslararası para transferinin gerçekleşmesi için şuanda Ripple ile test aşamasında olduklarını belirtti. Ayriyeten bu durumla beraber testin sonucu eğer olumlu çıkarsa “çığır açacak” şeklinde ifadelerde bulunuldu. Kripto paraların günümüzde oldukça önemli olduğu görülüyor. Finans sektöründe kendine dev bir yer edinen Ripple’ın son haftalara nasıl bir giriş yapacağı merak konusu. İş birlikleriyle beraber Ripple ve RippleNet isimli 100’ü aşkın finansal kuruluş yer alıyor. Geçtiğimiz haftalarda ödeme hizmeti sunduğu bilinen LianLian isimle Çinli şirket, RippleNet ağına katılmış ve Ripple’ı test etmeye başladığını belirtmişti. Bu haberin ardından Ripple’ın piyasalara akıbeti olumlu olması bekleniyor.

[fat_coincap id=”5″]