Bitcoin alırken dikkat edilmesi gerekenler

Kripto paralar, bir nevi ”gizli paralar” tüm dünyaya yayılmaya devam ediyor


Kripto paralar, bir nevi ”gizli paralar” tüm dünyaya yayılmaya devam ediyor. Türkiye dahil olmak üzere birçok ülkede aktif olarak kullanılmaya başlanan, hatta bazı e-ticaret sitelerinde dahi ödeme kabul edilmeye başlanması için çalışmalar yapılan Bitcoin ve diğer kripto paralar ile ilgili yeni yatırım yapacakların oldukça fazla haklı endişeleri bulunuyor.

Bu endişelerin en başında ”dolandırılma” durumu gelirken, bununla beraber nasıl kar edebileceğini bilmeyen yeni yatırımcı, piyasaların durumunu analiz edip etmemesi gerektiğini sık sık soru işareti olarak akla getiriyor.

Bitcoin’i Bilindik Siteler ve Kişilerden Alın

Eğer yatırımcı olmak istiyorsanız, az veya çok miktarda BTC alacaksanız her daim güvenilir, diğer yatırımcıların aktif kullandığı BTC satış sitelerini tercih etmenizde önem var. BTC’yi aldıktan sonra çekim işlemlerini her daim yapabileceğiniz gibi, bazı sitelerin komisyon oranları çok daha fazla yüksek olurken, bazı siteler ise daha düşük komisyonlarla satış ve çekim işlemleri yapabiliyorlar.

Eğer site yerine bir kişiden BTC alımı yapacaksanız burada da yine aynı şekilde kişiye ödeme yapmadan önce güvenilir olup olmadığını öğrenmek, aktif bir iletişim bilgisi almak ve adını, soyadını bilmek önemlidir. Kişinin kendi banka hesapları dışında farklı bir isimle verdiği banka hesaplarına havale veya EFT yapmanız önerilmez.

Şifrenizi Kimseyle Paylaşmayın, Sosyal Medyada Yayınlamayın

Çok fazla para kazanın veya kazanmayın, çok az miktarda veya çok daha yüksek miktarlarda kripto para sahibi olun veya olmayın ancak ne olursa olsun sosyal medyada BTC alımı yaptığınızı ve bu yöndeki kazançlarınızı paylaşmayın. Hesaplarınız bu durumda tehlikeye girebileceği girebilme riski ile karşı karşıya kalabilir.

Yine aynı şekilde BTC alımı yaptığınız hesabınızın şifresini ne olursa olsun kimseye vermeyin, dijital sistemlere not etmeyin. Olası saldırılara karşı şifre oluştururken mutlaka bir karakter, bir rakam ve en az 6 harf bulundurmaya özen gösterin.