The New York Times: Bitcoin yatırımcıları fidye için kaçırılıyor

The New York Times gazetesi tarafından yayınlanan haberde Bitcoin zengini yatırımların kaçırılmaya başlandığı ortaya çıktı


The New York Times gazetesi tarafından yayınlanan haberde Bitcoin zengini yatırımların kaçırılmaya başlandığı ortaya çıktı. Tüm dünyada BTC’ye yoğun ilginin olduğu bilgisini paylaşan The New York Times gazetesi, Türkiye’de Bitcoin yatırımcısı zenginlerin fidye amaçlı olarak kaçırılmaya başlandığına değinerek, kaçırılan kişilerin BTC cüzdanlarının ve hesaplarının fidyeciler tarafından gasp edildiğini yazdı.

Amerika, Rusya, Tayland, Türkiye, Kanada, Ukrayna ve İngiltere‘de Bitcoin dolayısı ile gasp ve fidye olaylarının sık sık yaşanmaya başlandığını açıkladı. Fidye olaylarının Bitcoin zenginlerini hedef almaya başlamasının nedeni olarak ise gasp edilen yatırımcının kendi parasının çalındığını kripto para olduğundan dolayı ispat edememesi gösterildi.

Önlemler Almaya Başladılar

The New York Times gazetesi Bitcoin zenginlerinin bu konuda yaşanan sorunlar üzerine evlerinin ve ofislerinin girişlerinde güvenlik barındırmaya başladıklarını, bazı yatırımcıların ise ”çoklu imza” adı altında önlemler aldığını yazdı. BTC zenginlerinin bazılarının ise olağanüstü güvenlik önlemleri alarak kendilerine koruma tuttuğunu açıklayan gazetenin haberine göre bu kişilerin milyonlarca dolarlık yatırımları bulunduğu, bu yatırımları dijital olarak korumaya çalıştıkları belirtildi.

[bitcointicker]