Bitcoin madenciliği ne kadar kazandırır?

Bitcoin madenciliği hakkında nasıl üretim yapılacağından daha çok sorulan sorular arasında madencilikten ne kadar para kazanılacağı yönünde olmakta


Bitcoin madenciliği hakkında nasıl üretim yapılacağından daha çok sorulan sorular arasında madencilikten ne kadar para kazanılacağı yönünde olmakta. Bitcoin madenciliğinden kazanılacak olan paranın aylık olarak 15.000 TL rakamlarını aştığına dair rakamlar olsa dahi bu kazançların bir kısmının enerji faturalarına gittiğinin bilinmesi gerekir.

Bitmain gibi merkezi Bitcoin madenciliği şirketleri saatler içerisinde onlarca Bitcoin üretebilirken, ev şartlarında normal bir kullanıcının 30.000 TL’lik üretim cihazından alabilecek olduğu aylık kazanç ortalama olarak 3500 TL civarında olacaktır. Eski Bitcoin madencileri ise cihazın maliyetini çok daha çabuk çıkardıkları ve uzun süreden üretim yaptıklarından dolayı yeni üretime geçecek Bitcoin madencilerine oranla daha fazla kazanç sahibi olmuşlardır.

Aylık Ne Kadar Kazancım Olur?

Bitcoin madenciliği ne kadar kazandırır? Sorusu sizin elinizde olan ekran kartı ve işlemci gücüne bağlı olarak değişir. Tam donanımlı 6 ekran kartı bulunan yüksek grafik kartlarına sahip bir cihazdan ortalama olarak üretim hızı ve seçeneklerine göre aylık 5000 TL civarına kadar kazanç mümkündür. Enerji faturası bedeli ise 1000 TL ve üzerinde olacağı için kar ve maliyet oranları buna uygun olarak hesap edilmeli, karlılık rakamları buna uygun hesaplanmalıdır.

[bitcointicker]