Litecoin fiyatları LitePay ile uçuşa geçti

Haftanın ilk gününe iyi bir başlangıç yapan Litecoin, CoinMarketCap verilerine göre yüzde 10 oranında değerlenmiş bulunuyor

litecoin nedir

Haftanın ilk gününe iyi bir başlangıç yapan Litecoin, CoinMarketCap verilerine göre yüzde 10 oranında değerlenmiş bulunuyor.

24 saat önce yalnızca 200 $ üzerinden işlem gören Litecoin’in fiyatı kısa sürede 234 dolara çıkmayı başardı. 21 Şubat’ta 252 dolara çıkarak zirveyi test eden Litecoin sonraki günlerde yüzde 20 değer kaybına uğrayarak şuanki seviyesine gerilemişti. Ancak yeni tanıtılan LitePay teknolojisi, Litecoin’in yeniden yükselmesini sağladı.

BitPay’e alternatif olarak pazara giriyor

Bugüne dek Bitcoin’e yöneltilen en büyük eleştirilerden biri, günlük hayatta kullanılamayacak kadar fahiş ve oynak bir fiyat politikasına sahip olduğu yönündeydi. E-ticaret siteleri ve perakende mağazalarının Bitcoin ile ödeme alabilmesini sağlayan BitPay platformuna yapılan “Litecoin ile ödeme altyapısını getirin” talebi bir türlü karşılık bulmayınca Litecoin Vakfı harekete geçti ve LitePay teknolojisini geliştirdi.

Bu yeni sistem de Litecoin’in yaygınlığını pekiştireceği için kripto para biriminin hızla değer kazanmasını sağladı.

LitePay ile oyunun kurallarını değişebilir!

Lombardi Financial şirketinde araştırmacı analist olarak çalışan Palwasha Saaim, LitePay’ın oyunun kurallarını değiştirebileceği öngörüsünde bulundu. Bu öngörüsünde hiç de haksız sayılmaz, çünkü LitePay kartları sayesinde Litecoin cüzdanı olan herkes kripto para birimini dolara çevirip bozdurabilecek. Visa ödeme altyapısını kullanan tüm pos cihazlarından LitePay kartlarıyla alışveriş yapılabilecek ve hatta bu kartlarla ATM’ler de kullanılabilecek.

Eğer LitePay ümit edildiği gibi başarılı olursa, pazar hacmi bakımından dünyanın en büyük altıncı kripto para birimi olan Litecoin’in fiyatı daha da yükselebilir.

[fat_coincap id=”5″]