Steemit, Facebook’un sonunu getirebilir!

Steemit isimli yeni sosyal medya ağı, her geçen gün popülaritesi azalan ve daha çok orta yaşın üzerindeki kullanıcılar tarafından tercih edilmeye başlanan Facebook’un sonunu getirmeye aday


Steemit isimli yeni sosyal medya ağı, her geçen gün popülaritesi azalan ve daha çok orta yaşın üzerindeki kullanıcılar tarafından tercih edilmeye başlanan Facebook’un sonunu getirmeye aday. Neden mi? Çünkü Steemit, üyelerini yaptıkları paylaşımlar için Steem adı verilen kripto para birimiyle ödüllendiriyor!

Blockchain teknolojisi üzerine inşa edilen Steemit’i kullanan David Kadavy, bu yeni sosyal medya ağıyla tanışana kadar yazılarını Facebook’tan paylaşıyor ve karşılığında hiçbir ücret almıyordu. Ancak Steemit’le ve sitenin kendi dijital para birimi Steem’le tanıştıktan sonra Kadavy hiç beklemediği bir miktarda para kazanmaya başlamış.

İçerik paylaş, para kazan!

Kolombiya’da yaşayan 38 yaşındaki yazar, geçtiğimi Ocak ayında Steemit sayesinde tam 2,000 dolar kazandığını söyledi. Üstelik bunun için tek yaptığı şey, yazılarını Facebook yerine Steemit’te paylaşmak. Yazıları blockchain ağı üzerinde saklayan Steemit, yapılan yorum ve beğenileri algoritmasıyla hesaplayıp içerik oluşturucularına Steeem hediye ediyor. 

Facebook da üyelerine para dağıtmalı

Geçtiğimiz yıl Facebook 41 milyar dolar para kazandı. Peki bunun ne kadarını kullanıcılarına dağıttı dersiniz? Sıfır!

David Kadavy de bunun adil olmadığını belirterek “Facebook veya Twitter’ı kullanırken taş devrindeymişim meğersem. Facebook’ta paylaşım yapmanın size hiçbir faydası yok. Eğer Steemit’e karşı bir önlem alıp üyelerine para dağıtmaya başlamazsa, Facebook yakında tahtından olabilir” dedi.

An itibariyle Facebook’u aylık 2.1 milyar insan kullanılıyor. Steemit’in aylık kullanıcı sayısı ise 9 milyon kişi civarında. Ancak blockchain teknolojisinin daha da gelişmesiyle bu tablo tersine dönebilir.