Madencilik Yapan Mac Yazılımı App Store’dan Kaldırıldı

İnternette hiçbir şey bedavaya satılmıyor


İnternette hiçbir şey bedavaya satılmıyor. Bir web sitesini ziyaret edip bilgileniyorsanız, bunun ücretini çeşitli reklamları görüntüleyerek ödersiniz. Peki ücretli bir servis sizden aylık veya yıllık para almak yerine sisteminizi kullanarak kripto para madenciliği yapmak istese, buna razı gelir miydiniz?

Günümüzde birçok web sitesi ve servis reklamcılık gelirleriyle ayakta durmaya çalışıyor, ancak popüler hale gelen yeni bir gelir yolu ise ziyaretçilerin bilgisayar sistemlerini kullanarak kripto para kazmak. Bu sayede geleneksel reklamlardan çok daha yüksek gelir elde edebilmek mümkün.

Madencilik yapan takvim uygulaması: Calendar 2

Mac bilgisayarlar için geliştirilen yeni bir takvim uygulaması Calendar 2 de bu yöntemi takip eden bir yazılım olarak App Store‘daki yerini aldı. Ücretsiz olarak indirilen uygulamanın tüm özelliklerinden faydalanabilmek için kullanıcılara iki seçenek sunuldu: Ya aylık veya senelik ücret ödemek, ya da uygulamanın bilgisayarı kullanarak madencilik yapmasına izin vermek.

App Store’dan kaldırıldı!

Qbix tarafından geliştirilen Calendar 2 uygulamasının ücreti aylık 0.99 $, tek seferlik ise 17.99 $ olarak belirlenmişti. Ancak uygulamanın arkaplanda çalışarak Monero (XMR) kazmasına izin veren kullanıcılar bu ücretten muaf tutuldular.

İlk bakışta iyi bir fikir gibi gözüküyor olsa da Calendar 2’nin hatalı çalışması, uygulamanın App Store’dan kaldırılmasına sebep oldu. Çünkü bir kere madencilik yapma seçeneğini aktifleştirdikten sonra bunu durdurabilmek mümkün değildi. Ayrıca uygulama CPU’yu o kadar çok yoruyordu ki, işlemcinin yüzde 200 oranla çalışmasına yol açarak bilgisayarı kullanılamaz hale getiriyordu.