Bu Şehirde Kripto Para Madenciliği Yasaklandı!

ABD’nin New York eyaletine bağlı küçük bir şehir olan Plattsburgh’da kripto para madenciliği faaliyetleri yasaklandı


ABD’nin New York eyaletine bağlı küçük bir şehir olan Plattsburgh’da kripto para madenciliği faaliyetleri yasaklandı. 20 bin kişiden oluşan küçük bir nüfusa ev sahipliği yapan şehir, kripto para madenciliği yapanların gözdesi konumundaydı.

Geçtiğimiz ay uyarı yapılmıştı

Bundan bir ay kadar önce şehir konseyi, yeni bir yasa hazırlığı içinde olduklarının uyarısını yapmıştı. Bu yasa tasarısında madencilik faaliyeti yaparken yakalanan herkesin 1,000 $ cezai yaptırımla karşı karşıya bırakılması da yer alıyordu.

Dünyanın en ucuz elektriği Plattsburgh’da

Kripto para madencilerinin ilgi odağına giren Plattsburgh, dünyanın en ucuz elektriğini sakinlerine sağlamasıyla biliniyor. Elektrik fiyatlarının çok ucuz olmasının sebebi ise şehir sınırlarında inşa edilen hidroelektrik santrali. Öyle ki Plattsburgh’da elektriğin kw/s bazında perakende fiyatı yalnızca 0.2 dolar. Hal böyle olunca kurumsal olarak madencilik yapan dev şirketler, elektrik giderlerini en aza indirmek için rotayı Plattsburgh’dan yana çevirdi. 

Artan talebi karşılamakta zorlandılar

Yalnızca ABD genelinde değil, tüm dünyanın en ucuz elektriğini girişimcilere sunarak yeni yatırımlar çekmeyi amaçlayan Plattsburgh şehri bunda kısmen başarılı da oldu. Birçok yeni şirket faaliyetlerine Platssburgh’a taşınarak devam etme kararı aldı.

Ancak madencilerin de bu şehre akın etmesi, artan elektrik ihtiyacının karşılanamamasına yol açmış durumda. Öyle ki Puerto Rika’lı bir şirket olan Coinmint, Ocak ve Şubat aylarında tek başına şehrin elektrik arzının yüzde 10’unu tüketmiş. Hal böyle olunca şehir konseyine madencilik faaliyetlerini yasaklamaktan başka çıkar yol kalmamış.