Ethereum Neden Düşüşte?

Kripto para piyasasındaki sert düşüşler, akıl almaz derecede devam ediyor

ethereum fiyatı yorum

Kripto para piyasasındaki sert düşüşler, akıl almaz derecede devam ediyor. G20 zirvesiyle beraber biraz toparlanmaya başlayan düşüşlerin en başında Ethereum geldi. Kırmızı renge bürünen Ethereum, neredeyse bütün çıkışını bir ayda bitirdi. Ethereum’un ani düşüşü, fiyat değerlerinde de büyük düşüşler gösterdi.

Bundan kısa bir süre önce 1400 dolar arasında seyir ettiği bilinen Etherum, son dönemde 500 doların altına kadar düşüş yaşadı. Tam olarak 900 dolar düşüş, Ethereum yatırımcıları için büyük bir kaygı yaratıyor. Güncel fiyatına bakıldığı zaman 539 dolar civarlarında seyir ettiği görülüyor. Ethereum’un bu düşüşü ne söylüyor?

Ethereum Neden Düşüyor?

Ethereum’un düşüşü, EOS’un binlerce Ether satışıyla orantılı olarak gözüküyor. EOS, toplam 417 bin Ether satarak kendi cüzdanlarından başka adrese taşıdığı ortalıkta gözüküyor. 163 bin Ether, Bitfinex üzerinden satılarak 80 milyon dolarlık bir satışın gerçekleştirildiği gözler önüne seriliyor.

Tüm Kriptolar Kırmızı

Kripto paraların içerisinde sadece kırmızı ışık veren Ethereum değil, neredeyse tüm coinler kırmızı ışık yakarken piyasa hacminde de büyük bir düşüş görüldü. Piyasada var olan kripto para birimleri %50 ve %60’lık bir gerilemeye gitti. İlk 100 koin %4 ve %25 aralığında bir sayıda gerileme yaşadı. İstikrarı tek etkilenmeyen koin Tether oldu. BTC’nin ticaret hacmi 16 Mart’ta fiyatların 8.600 dolar olmasıyla kendini toparladığı gösterdi. BTC’nin son dönemlerde hacmi 4-7 milyar aralığında seyir ediyordu. Fakat son rakamlara bakıldığında hacim açısından büyük bir düşüş yaşamış gibi gözüküyor.