Visa’nın Üst Düzey Yöneticisi Bitcoin’i Yerin Dibine Soktu

Dünyanın en büyük ödeme altyapısı sağlayıcıları arasında yer alan Visa’nın üst düzey bir yöneticisi, bugüne dek Bitcoin’e yöneltilen en büyük suçlama ve eleştirilerden birine imza attı


Dünyanın en büyük ödeme altyapısı sağlayıcıları arasında yer alan Visa’nın üst düzey bir yöneticisi, bugüne dek Bitcoin’e yöneltilen en büyük suçlama ve eleştirilerden birine imza attı. Kripto para biriminin her dolandırıcı ve kirli politikacı tarafından kullanıldığını öne süren yönetici, borsa yatırımcılarının bundan haberi bile olmadığını iddia etti.

Financial Times gazetesine demeç veren Visa’nın CFO’su Vasant Prabhu, yatırımcıların Bitcoin ve diğer altcoinlerle ilgili yanlış bilgilendirildiğini düşündüğünü söyledi.

Kirli politikacılar kripto para işinde!

Prabhu, “O kadar alakasız insanlar bana Bitcoin’le ilgili sorular soruyor ki, bu durum beni çok korkutuyor. Bilirsiniz, havalimanına götüren limuzin şoförü gibi alakasız insanlar. Ne yaptıklarına dair hiçbir fikirleri yok. Dünya üzerindeki her dolandırıcı ve kirli politikacı, iddia ediyorum, kripto para sektöründedir” dedi.

“Bitcoin’in değersiz olduğunu söylediğim için Silikon Vadisi’ndekiler benim gibi insanların dinozor olduğunu, yeni nesil teknolojilere ayak direttiğimi düşünüyor olabilirler” diyen Prabhu’ya göre Bitcoin bir balon ve illa ki patlamaya mahkum.

Kendi akrabaları da Bitcoin yatırımı yapmış

Öte yandan Prabhu’nun anlattıklarına bakılırsa, Visa CFO‘sunun uzak akrabalarından birçok kişi de Bitcoin’e yatırım yapmış durumda. Aile fertlerinin bir araya geldiği şükran günü yemeğinde Prabhu’nun uzak bir akrabası, kendisine 8,000 dolar değerindeki kripto para yatırımını ikiye katlamayı başardığını söylemiş.

Ancak bu olay bile Prabhu’nun Bitcoin’in balon olduğuna dair inancını değiştirmişe benzemiyor.