Bitcoin Korsanlığı 85 Kat Artış Gösterdi

Bitcoin korsanlığı günden güne artmaya devam ediyor


Bitcoin korsanlığı günden güne artmaya devam ediyor. Türkiye’de ve İngiltere’de yaşanan gasp, kaçırma ve darp etme olaylarına dahi karışan Bitcoin, değerinin çok fazla yüksek olması ve ABD dışında hiçbir ülke tarafından takip edilemez olmasından dolayı hırsızların ana ilgi odağı olmuş durumda.

İnsanların uğraşarak kazandıkları paraları çalarak bir anda zengin olma hayali kuran korsanlar, bilgisayar sistemleri üzerinden çok yüksek Bitcoin’e sahip olan kişileri hedef alıyor ve bu kişilerin hesaplarında ne kadarlık Bitcoin varsa hepsini bir anda çalmak istiyor.

Asıl Yeni Sorun: Kripto Para Üretimi Korsanlığı

Symantec adlı güvenlik şirketinin yayınladığı rapora göre artık bilgisayar korsanları daha kolay olmasından dolayı BTC hesaplarına yönelmiyor. Direkt olarak kullanıcıların bilgisayarlarını ele geçirerek arka planda Bitcoin üretmeye çalışan korsanlar, bu sayede kullanıcının bilgisayarını üretim için kullanıyor ve bir nevi hırsızlık yapmış oluyor. Bu tür saldırıların %85 oranında artış gösterdiğini belirten Symantec, olası güvenlik sorunlarının gelecekte daha fazla artmasının beklendiğini, bu yıl engelledikleri siber saldırıların %16 gibi bir kısmının ise kripto para korsanlığı yönünde olduğunu doğruladı.