Gayrimenkule Dayalı Kripto Para Birimi Çıktı: SwissRealCoin

İsveçre merkezli yeni start-up şirketi Crypto Real Estate AG, İsveç’in kurumsal gayrımenkul sektörüne dayandırılan yeni bir kripto para birimini tanıttı


İsveçre merkezli yeni start-up şirketi Crypto Real Estate AG, İsveç’in kurumsal gayrımenkul sektörüne dayandırılan yeni bir kripto para birimini tanıttı. SwissRealCoin (SRC) adını taşıyan bu kripto para, tıpkı doların altına dayalı olması gibi emlak sektörüne dayalı olacak. Şirketin hayata geçirmeyi planladığı platform ile taşınmaz mal varlıkları blockchain ağına taşınacak, bu sayede yatırımcılar İsveç’in gayrımenkul pazarına bu ağ üzerinden erişim sağlayabilecek.

Blockchain teknolojisinin kullanılması sayesinde İsveç gayrimenkul sektörü için portfolyo yönetimininde şeffaflık ve verimliliğin daha da artması bekleniyor.

Halihazırda dünya genelinde kripto para yatırımcıları tarafından satın alınan ve gerçek mal varlıklarına dayandırılan birçok para birimi mevcut. Stablecoin olarak adlandırılan bu kripto paralar emlak, altın, petrol ve hatta nakit para birimlerine dayandırılabiliyor. Bu para birimleri mevcut sıradan kripto para birimlerine karşı ilginç bir alternatif olarak pazardaki yerini almış durumda.

Gelecek vaat ediyor

SRC tokenin gelecek vaat ettiğini söyleyebilmek mümkün. Çünkü bu kripto para birimi, dünyanın en kararlı ve sağlam pazarlarından biri olan İsveç’in gayrımenkul sektöründen destek alıyor.

SwissRealCoin’in ICO’su 23 Mart tarihinde başlayacak ve 13 Haziran tarihine kadar sürecek. 1 Mart tarihinden itibaren ön kayıtlar açılacak ve yatırımcılara yüzde 25 bonus dağıtılacak. ICO döneminde 150 milyon coin satışı gerçekleştirilecek, toplamda ise piyasaya 1 milyar SRC token dağıtılacak. Halka arzdan toplanan para ile İsveç genelindeki gayrımenkul varlıklarına yatırım yapılacak.