Telegram ICO’su 1.7 Milyar Dolar Rakamına Ulaşmayı Hedefliyor

Popüler mesajlaşma uygulaması Telegram’ın bağlı olduğu Telegram Group Inc


Popüler mesajlaşma uygulaması Telegram’ın bağlı olduğu Telegram Group Inc. şirketi, Şubat ayında dünyanın en hızlı satan kripto para birimini hayata geçirmişti. ICO döneminde 850 milyon dolarlık coin satışı gerçekleştiren Telegram halen daha yatırımcı kabul etmeyi sürdürüyor. Aşama aşama gerçekleştirilen ICO sürecinde bazı seçilmiş yatırımcılara özel olarak token satışı da gerçekleştirildi.

Rusya’dan sürgün edilen girişimci Pavel Durov tarafından hayata geçirilen kripto para biriminin adı TON. Matematikçi kardeşi Nikolai ile birlikte 2013 yılında geliştirdiği şifreli mesajlaşma uygulaması Telegram, an itibariyle İran’dan Brezilya’ya kadar dünya genelinde 200 milyon kullanıcı tarafından kullanılıyor.

Visa veya Mastercard seviyesine ulaşmayı hedefliyor

Pavel Durov’un adına kayıtlı olan firma, İngiliz Virgin Adaları üzerine kayıtlı. Şu sıralar oldukça dengesiz bir fiyat politikası güden kripto para pazarındaki belirsizliğe rağmen Durov’un nihai hedefi, gerekli yatırım miktarını toparlayıp TON’u uluslararası ödeme transferlerinde Visa vela Mastercard seviyesine ulaştırmak.

Geçtiğimiz ay yatırımcılardan 850 milyon dolarlık yatırım almayı başaran Telegram, Gram adı verilen sanal coinlerin tanesini 0.38 dolardan sattı. ICO’nun ikinci aşamasında ise 850 milyon dolar değerinde ikinci bir yatırım hedefleniyor. Ancak bu kez Gram’ın tanesi 1.33 dolardan satılacak. 

BTC ve ETH’ye alternatif

Kendi blockchain ağını kuracağı da konuşulan Telegram, bu sayede Bitcoin ve Ethereum gibi alternatif ağlardan çok daha hızlı para transferlerini mümkün kılabilir. Sunucu kiralamak ve operasyon giderlerini karşılamak için ICO ile yatırımcılardan para toplanıyor.