Bitcoin’e En Çok İlgi Asya Bölgesinde

Bitcoin en çok Asya bölgesi ülkelerinde ilgi görüyor

Bitcoin nedir

Bitcoin en çok Asya bölgesi ülkelerinde ilgi görüyor. Bunun sebepleri ve etkileri ile birlikte sonuçları da çoğu zaman haberlere yansıyor. ABD’den hemen sonra Asya bölgesi dünyada kripto paralara en fazla ilgi gösterilen bölge olurken, bunun arkasında ise hükümetler ve vatandaşların gizlilik ile kar seçeneklerini çok dikkatli inceleyerek karar vermesi geliyor.

Asya bölgesinde başta Güney Kore ve Japonya olmak üzere Çinliler tarafından kripto paralara ilgi duyulmasının arkasında elbette tek neden olarak bunlar yatmıyor. Kripto paralara ilgi duyulmasının nedeni olarak Kuzey Kore sorunu da gösteriliyor. Zira Kuzey Kore’nin geçtiğimiz aylardaki tavrı dolayısı ile hep sabit para olarak tanınan ve değeri hiçbir zaman kaybolmayacak olan altına Asya bölgesinde çok fazla talep yağmıştı.

Sonuç: Gizlilik Sorunları ve Yasaklama

Asyalıların kripto paralara bu kadar fazla ilgi göstermesi ise kara para aklama ve vergi kaçırma problemlerini de beraberinde getirdi. Dünyanın en acımasız topluluklarından birisi olarak gösterilen Çin’de hükümet vatandaşlarını yakından izlemeye alırken, Güney Kore‘de ise olası vergi kaçırma ve benzeri sorunların engellenmesi adına memurlara ve memurların yakınlarına kripto paralara erişim ve kullanım yasağı getirildi. Asya bölgesinde gelecekte buna benzer çok daha katı önlemler alınacağı da kesin.