ABD’li Öğrenciler Bitcoin’e İlgi Gösteriyor

ABD’li öğrencilerin kripto paralar arasında en fazla Bitcoin’e ilgi gösterdikleri ortaya çıktı


ABD’li öğrencilerin kripto paralar arasında en fazla Bitcoin’e ilgi gösterdikleri ortaya çıktı. Yapılan araştırmaya göre ABD’li öğrencilerin %21.2’si kredili burslarının artan paralarını Bitcoin’e yatırarak değerlendirdiklerini gösterirken, erkek öğrencilerin daha fazla bu alanda etkili olduğu belirtildi.

Olağanüstü yüksek alım gücüne sahip olan ABD’lilerin bu konuda dünyanın en büyük ekonomisi olan ABD’nin avantajlarını kullanması ve arta kalan paralarını Bitcoin’e yatırmalarının öğrenciler adına maddi bir risk oluşturmadığı, öğrencilerin kripto paraları bir ”şans” denemesi olarak gördükleri belirtildi.

Öğrenciler Takip Edip İzliyor

ABD’li öğrencilerin araştırmalara göre kripto paraları izledikleri belirtilirken, özellikle gelir seviyesi yeterli olan bir kısım grup öğrencinin yatırımlarını değerlendirecek para birimi bulamadıkları gibi, dolar olarak birikim yaptıkları, ancak kendilerine doların faiz kazancının olmamasından dolayı yine kripto para borsasında alım ve satım yaparak hareket ettikleri belirtildi. Türkiye’de ise maalesef ki gelir düzeyi düşük olan öğrencilerin kredi paralarından arta kalan bir birikimleri olmamasından dolayı değil yatırım, borç ödemek için dahi gerekli paraya sahip olmadıkları gerçeği gün yüzüne çıkmış durumda.