Bitcoin Tarihinin En Kötü Dönemi Yaşanıyor

Bitcoin tarihinde sürekli düşüş ve çıkışlar yaşanmasına rağmen son dönemde kripto paraların başında gelen Bitcoin’de bir milat yaşanıyor

Bitcoin nedir

Bitcoin tarihinde sürekli düşüş ve çıkışlar yaşanmasına rağmen son dönemde kripto paraların başında gelen Bitcoin’de bir milat yaşanıyor. Bitcoin’in bu denli düşüş yaşaması yatırımcıları korkuturken, özellikle de diğer kripto paralarında düşüş yaşaması dolayısı ile yatırımcılar bir takım borsalarda bulunan yatırımlarını geri çekiyorlar.

Bitcoin ile ilgili olarak bugün 7.100 dolar seviyesine düşmesi ile devam eden düşüş sürecinin arkasında iddialara göre kripto para yasakları yatıyor. Facebook, Google ve diğer platformlar tarafından sürekli olarak engellemeler gösteriliyor. Kripto para reklamlarının engellenmesi ve Bitcoin ile ilgili olarak yapılan olumsuz yorumların Bitcoin’de düşüşe sebep olduğu tahmin ediliyor.

Piyasa Hacmi Düşüyor

Her yaşanan düşüşün arkasında onlarca iddia ortaya atılıyor. Bir diğer dikkat çeken ise ise kripto paraların kendisini dengelemek üzere arka plandaki dev yatırımcılar tarafından yapılan yatırımların geri çekilmesi gösteriliyor. Sabit bir değere sahip olmayan ve döviz kuruna oranla çok fazla oynak bir kur ile kendisini yöneten kripto paraların değerinin belirlenmesinde elbette arka plandaki aktörlerin etkisi oldukça fazla diyebiliriz.