Gürcistan Bitcoin ATM’si Kurmaya Hazırlanıyor

Türkiye’nin hemen yanında komşu ülke olarak tanınan Gürcistan, yeni dönemde Bitcoin ATM‘leri kuracak olduklarını açıkladı


Türkiye’nin hemen yanında komşu ülke olarak tanınan Gürcistan, yeni dönemde Bitcoin ATM‘leri kuracak olduklarını açıkladı. Avrupa Birliği üyesi olması ve Türkiye’ye oranla geçim şartlarının oldukça iyi olmasından dolayı Gürcistanlılar tarafından Bitcoin yatırımları Türklere oranla daha rahat ve daha fazla miktarlarda yapılabiliyor.

Gürcistan tarafından kurulacak olan bu ATM’ler sayesinde Gürcüler istedikleri zaman ATM üzerinden kripto para alıp satabilecek oldukları gibi ilk etapta Bitcoin ve Litecoin desteği sunulacak. Şimdilerde düşmeye başlayan kripto paralara rağmen böyle bir adım atılması ülkenin geleceğe yatırımı olarak görülüyor.

Bölgede Bir İlk

Gürcistan komşularının arasından sıyrılarak bir ilke imza atarken, bu kararı ile birlikte kripto para dünyasına destek verecek olduğunun da mesajını veriyor. Zira sınırlı sayıda kurulacak olan Bitcoin ATM’lerinin bir süre sonrasında sayılarının daha fazla artması beklenirken, New York Burger restoranında kurulan ilk Bitecoin ATM’sine Gürcülerin ilgisi ise yoğun. Türkiye’den bu ve benzer bir adım gelir mi bilinmez ancak kripto paraların gelecekte normal paraların önüne geçmesi durumunda mevcut banka ATM’leri yerini kripto para ATM’lerine bırakabilir.