Vectra: Üniversite Kampüslerinde Madencilik Artış Gösteriyor

Siber güvenlik devi Vectra tarafından yapılan açıklamaya göre üniversite kampüslerinde son bir yıldan beridir ciddi oranda artış yaşanıyor


Siber güvenlik devi Vectra tarafından yapılan açıklamaya göre üniversite kampüslerinde son bir yıldan beridir ciddi oranda artış yaşanıyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan kripto paraların her geçen gün daha fazla görmesi ve bununla beraber üretim alanından çok iyi paralar elde edilmesi tüm herkesin Bitcoin madenciliği yapmasına yöneltiyor.

Türkiye’de dahi üniversite kampüslerinde bir takım öğrenciler tarafından Bitcoin madenciliği yapılıyor olabilecek olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Vectra’ya göre tüm dünyada ücretsiz elektrik verildiğinden dolayı kampüslerde öğrenciler ciddi oranda üretim yaparak kar elde etmeye ve gelir kazanmaya yönelik çok iyi bir fırsat olarak gördükleri ve binlerce dolarlık kazançlar sağladıklarını belirtiyor.

18 Yaşındaki Öğrenci:

ABD’li 18 yaşındaki bir öğrenci kampüste kendisinin ekipmanları ve bilgisayarı ile Bitcoin üretimi yaptığını, bu sayede çok iyi kar elde ettiğini açıklamış durumda. Ancak bu durumun yurt yönetimince kontroller sırasında bilgisayarını battaniyesinin altına sakladığını bu durumun yurt yönetimi tarafından yangın çıkabilecek endişesi dolayısı ile istenmediğini açıkladı. Öğrenci ne kadar para kazandığını ise açıklamadı.