Kripto Para Piyasası 2018 İlk Çeyreğinde %50 Zarar Gördü

CoinMarketCap verilerine göre kripto paralar 2018 yılının ilk çeyreğinde %50 oranında zarar gördü


CoinMarketCap verilerine göre kripto paralar 2018 yılının ilk çeyreğinde %50 oranında zarar gördü. Düşüş yaşayan kripto paralar ile ilgili grafikler hazırlayan CoinMarketCap, bu konuda yaşanan düşüşün toplam değere oranının ise %50 civarında olduğunu açıkladı. 612 milyar dolar hacme sahip olan kripto para piyasası hacminin 2018 yılı 31 Mart tarihi itibari ile 261 milyar dolar seviyesine düştüğü açıklandı.

Kripto para piyasası hacminde yaşanan bu düşüş sonucunda birçok yatırımcının sektörden çekildiği doğrulanırken, toplamda yaşanan düşüşler, yatırımcıların çıkışları sonucunda piyasadan 3 aylık süreçte ortalama olarak 350 milyar dolar seviyesinde düşüş olduğu gözlemlendi.

Daha Fazla Düşecek İddiası

Bir diğer taraftan ise kripto paraların değer kaybının çok daha fazla artacak olduğu ve hali ile kripto para piyasasında ciddi düşüşler olmasının beklendiği iddia ediliyor. Yatırımcılar çok fazla risk barındıran bu ortamda nasıl yatırım yapacak olduklarını düşünürken, şimdiden bazı dev milyarderlerin sektörden çekildikleri ve farklı alanlarda boy göstermeye başlayacak oldukları tahmin ediliyor. Kripto para piyasası hacminde yaşanan düşüşlerin nereye kadar ve hangi seviyeye kadar düşecek olduğu ise merak konusu.