Birleşik Krallık Ulusal Siber Güvenlik Merkezi Uyardı: Tehdit Kapıda!

Birleşik Krallık Ulusal Siber Güvenlik Merkezi, son dönemde internet siteleri üzerinden gizli olarak kripto para madenciliği yapıldığı ve bu durumun direkt olarak kullanıcıları hedef aldığını ifade ederek, bunun engellenmesi gerektiği, ancak bunu engellemenin yolunun internet...


Birleşik Krallık Ulusal Siber Güvenlik Merkezi, son dönemde internet siteleri üzerinden gizli olarak kripto para madenciliği yapıldığı ve bu durumun direkt olarak kullanıcıları hedef aldığını ifade ederek, bunun engellenmesi gerektiği, ancak bunu engellemenin yolunun internet kullanıcılarının kendi elinde olduğunu açıkladı.

Birleşik Krallık Ulusal Siber Güvenlik Merkezinden yapılan açıklamada ”Kötü amaçlı yazılım kullanarak kripto para madenciliği yapma tekniği bir kaç yıldır kullanılmakta ama daha yeni bir teknik olan internet sitesini ziyaret eden kullanıcılardan faydalanarak bunu yapmak 2018-19 döneminin en büyük tehditlerinden birisi olacak.” ifadeleri kullanıldı.

İngiliz Vatandaşlarını Uyarıyor

İngiliz hükümet kurumları sık sık bu tür durumlara karşı İngiliz vatandaşlarını dikkatli olmaları ve diğer ülkelerden gelebilecek olan saldırılara karşı uyanık olmaları konusunda uyarıyor. Rusya bazlı siber saldırılar ile Çin bazlı siber saldırılar dünyayı tehdit ederken, son dönemde kripto para madenciliğine yönelik kripto para saldırılarının da en üst düzeyde olduğu belirtiliyor. Türkiye’de de bilindik bazı internet siteleri kullanıcılardan gizli olarak kripto para madenciliğine dayalı kodları sitelere yerleştirerek siteye giren kullanıcının bilgisini kullanıp kripto para madenciliği yapabiliyorlar.