Bitcoin Neden Geriledi? Endişe Edilmeli Mi?

Neredeyse 700 dolardan daha fazla düşüş yaşayan Bitcoin, 9.300 dolar sınırından 8.500 dolar sınırına kadar gerileyerek yatırımcıların hevesini kırdı


Neredeyse 700 dolardan daha fazla düşüş yaşayan Bitcoin, 9.300 dolar sınırından 8.500 dolar sınırına kadar gerileyerek yatırımcıların hevesini kırdı. Yatırımcılar gelecek hafta çok büyük yükselişler beklediklerine değinirken, birçok yatırımcı yaşanan bu düşüş dolayısı ile kendisinin önemli bir şekilde piyasayı takip ettiğini, ancak hevesinin kırıldığını ifade etti. Bitcoin’de yaşanan 700 dolarlık düşüş ise kaos teorisyenlerini ön plana çıkardı ve kaos teorileri üretilmeye başlandı.

Bazı kaos teorisyenleri gelecek birkaç hafta içerisinde Bitcoin‘in tamamen çökecek olduğunu, piyasanın ayakta duramayacak olduğunu iddia ederek, bununla ilgili akıllı yatırımcıların paralarını geri çekmesi önerisinde dahi bulundu. Bazı teorisyenler ise kripto paralarda düşüş yaşanacak olduğunu ancak piyasanın 2.000 dolar seviyesine düşebilecek olduğunu dünyanın en değerli kripto para forumu olan Reddit’te tartışmaya açtı.

Elbette Düşüşler Mutlu Etmiyor

Tüm bu yaşananlar dışında elbette ki Bitcoin’de yaşanan düşüşler yatırımcıları mutlu etmiyor ve hayal kuran birçok yatırımcının mağdur olmasına neden oluyor. Bazı yatırımcılar özellikle çok kazanacağım hevesi ile sektöre giriş yaptığından dolayı bu tür olaylarda direkt sorun yaşıyorlar.