Güney Afrika’da Bitcoin İle Fidye Talep Edildi

Güney Afrika’da son yaşanan olay ülkede Bitcoin ile ilgilenen birçok kişi olduğunu doğrulayan bir detay oldu


Güney Afrika’da son yaşanan olay ülkede Bitcoin ile ilgilenen birçok kişi olduğunu doğrulayan bir detay oldu. Mevcut olarak Afrika bölgesinin ne gelişmiş ülkelerinden birisi konumunda olan ve sürekli olarak kendisini geliştirmesine rağmen yaşanan gasp, kaçırma, fidye ve benzeri olaylar ile tanınan ülkenin son vakası ise ülke yetkililerini dahi şaşırttı. Küçük bir çocuğu kaçıran gaspçılar daha sonrasında çocuğun ailesi ile iletişime geçerek kendilerine 27 Mayıs tarihine kadar 120 bin dolarlık Bitcoin ödemesi yapılmasını, aksi taktirde kendilerinin çocuğu öldürecek ve bu anları videoya çekecek olduklarını açıkladı.

Ülke yetkilileri bu olay karşısında daha önce hiçbir şekilde karşılaşmadıklarını, bu durumun bir ilk olduğunu ifade ederek, kaçırılan çocuğun ailesinin daha henüz Bitcoin nedir onu dahi bilmediği konusunda bilgi verdi.

Çocuk Öldürülmüş Olabilir

Güney Afrika’da bu tür kaçırma olayları fazla yaşanmasına rağmen yetkililer ile bir olan gaspçılar ve diğer kaçakçılar ülkede adeta bir çeteden farksız şekilde sistemi yönetiyorlar. Ailenin bu kadar paraya sahip olmaması dolayısı ile şu aşamada dahi çocuğun öldürülmüş olabilecek olduğu, daha önce ”eğer parayı vermezseniz öldüreceğiz” denilip para verilmesine rağmen canına son verilen kaçırılan kişilerin olduğu ifade edildi.

Ülkede yaşanan bu olayın devamının gelebilecek olmasına rağmen Güney Afrika polisi ve güvenlik güçlerinin nasıl ve ne gibi önlemler almaya çalışacak olduklarının da meçhul olduğu, şu aşamada bu konuda net bir açıklamanın yapılmadığı ifade edilmekte.