Tam 1.2 Milyar Dolarlık Kripto Para Hacker’lar Tarafından Çalındı

Anti-Phishing Working Group (APWG) bünyesinde hazırlanan ve yayınlanan siber güvenlik ve kripto para raporunda 2017 yılının ilk saatlerinden itibaren bugüne kadar 1.2 milyar dolarlık kripto para hırsızlığı yapıldığını ve kripto para hırsızlarının her yıl daha...


Anti-Phishing Working Group (APWG) bünyesinde hazırlanan ve yayınlanan siber güvenlik ve kripto para raporunda 2017 yılının ilk saatlerinden itibaren bugüne kadar 1.2 milyar dolarlık kripto para hırsızlığı yapıldığını ve kripto para hırsızlarının her yıl daha fazla artmaya devam edeceğinden endişe edildiğine değinerek, bu tür olayların yaşanmaya devam edecek olduğu açıklandı. Anti-Phishing Working Group (APWG) raporunu yorumlayan CEO, 1.2 milyar dolarlık kripto para çalınmasının kötü adamlar tarafından gerçekleştirildiğini ifade etti.

Türkiye’de fidye ve gasp olayları dahi Bitcoin dolayısı ile yaşanmaya başlarken, zaman zaman kripto para haberleri arasında gördüğümüz siber saldırı haberlerinin aslında Bitcoin ve Ethereum dahil hiçbir kripto paranın insanlık adına tam güvenilir olmadığını doğrulayan bir detay olduğu ifade ediliyor.

Kripto Paralar Çalındı

1.2 milyar dolarlık kripto paranın çalınması oldukça fazla sorunları beraberinde getirmiş olmasına rağmen kripto para varlıklarının bu kadar fazla siber saldırıya uğramış olması birçok kullanıcıyı da korkutacak cinsten.

Raporda 1.2 milyar dolar olarak hesaplanan çalınan kripto paraların gelecekte daha fazla artabilecek olduğu, buna karşı hacker’lara karşı önlemler almak gerektiği ifade ediliyor. Hacker’ların durmayacak olduğu, sürekli olarak siber saldırılar düzenleyerek insanların paralarını çalmaya daha fazla gayret edebilecek olduklarını çok açık bir şekilde söyleyebiliriz. Kripto para dünyasında yaşanacak olan gelişmeler ve durumların geleceğe yön verecek olduğu, olası önlemlerin alınmaya devam edildiği de raporlara açık bir şekilde yansıyor.