Yatırımcıları Korku ve Belirsizlik Sardı, İlgi Azaldı

Bitcoin… Kripto para dünyası ile ilgili ilgilenmeyen insanların dahi son 1 yıldır adını sık sık duyar hale geldikleri bir kripto para


Bitcoin… Kripto para dünyası ile ilgili ilgilenmeyen insanların dahi son 1 yıldır adını sık sık duyar hale geldikleri bir kripto para. Özgür olarak her isteyen kullanıcı tarafından alınabilecek olan, 13 yaşında henüz daha çocuk yaşta olmalarına rağmen bu yaşta çocukların dahi kar etmesine, hatta bazılarının zengin olmasına vesile olan Bitcoin’in şimdilerde yatırımcıların ilgisini çekemediği belirtiliyor.

Reddit platformu dünyanın en büyük kripto para açıklamalarının ve yorumlarının yapıldığı platform olarak gösterilirken, bu platform üzerinde kullanıcılar son birkaç aydır Bitcoin’de fiyat dengesi, istikrar ve güven konusuna dayalı bazı sorunlar yaşandığını, eskiye oranla Bitcoin’e ilginin azaldığının farkında olduklarına değinerek, bu ilginin azalmasının arkasında bu sefer hükümetlerin ve Merkez Bankası benzeri kurumların olmadığını, tamamen kar ve yatırım arasında kazanç sağlanamamasından dolayı doğduğunu ifade ediyorlar.

Yatırımcılar Yükseliş Bekledi, Düşüş Yaşandı

Grafikten görülecek olduğu üzere Bitcoin geçtiğimiz aylara oranla çok daha az kazandıran bir kripto para olarak karşımıza çıkmakta. Bu durum ise mevcut yatırımcıların durumdan memnun olmamasına neden olan en büyük etken olarak gösterilirken, yatırımcıların bu konuda Bitcoin ile ilgili olumsuz eleştirileri bulunuyor. 19.384 dolar seviyesinden sonra düşüş yaşamaya başlayan ve bir daha bu seviyeye geri dönemeyen, hatta ve hatta 13.000 dolar seviyesini dahi son aylarda göremeyen Bitcoin’in geleceği yatırımcıları korkutan bir gelişme olarak gösterilmekte.

  • Yatırım tavsiyesi değildir.
  • Grafik 25.05.2018 tarihine aittir.
  • Genel kullanıcı verileri toplanarak elde edilmiş, 199 yorum incelenerek hazırlanmış içeriktir.