Bitcoin Sert Düştü, Kritik Eşik 6.900 Dolar

Bitcoin bugün sabah saatlerinden itibaren düşüş yaşamaya başladı ve bir anda 200 dolar birden düşüş yaşadı


Bitcoin bugün sabah saatlerinden itibaren düşüş yaşamaya başladı ve bir anda 200 dolar birden düşüş yaşadı. Bu düşüş sonucunda 7.100 dolar seviyesine kadar gerileyen dünyanın en iyi ve en büyük kripto parasının yakın bir düşüş seviyesinden sonra 6.900 dolarda kalamaz ise daha da fazla sert düşüşler yaşamasının beklendiği, bu düşüşler sonucunda Bitcoin tarihinine en düşük seviyelerine yaklaşabilecek olduğu iddia edildi.

Kripto paranın düşüş yaşaması yatırımcıları endişeye sürüklerken bazı yatırımcıların 200 dolarlık düşüş sonucunda ellerinde bulunan kripto paraları sattıkları öğrenildi. Bazı yatırımcıların ise 200 dolarlık düşüş endişesi ile ellerinde bulunan yatırımı satmadıkları, 6900 dolar sınırına kadar beklemeye karar verdikleri ifade edildi.

3.900 Dolara Gerileyebilir

İddialar doğru çıkarsa 6.900 seviyesinin altını görmesi durumunda Bitcoin’in 3.900 dolar seviyesine kadar gerileme yaşayabilecek olduğu, bu seviyenin daha altının dahi görülmesinin pek mümkün olmasa da gerçeğe dönüşebilecek olduğu iddia edildi. Bitcoin düşüş yaşarken diğer kripto paralarda da düşüşler yaşanıyor ve en büyük düşüşün Bitcoin’de olması yatırımcıların bir kısmını şu aşamada gelecekte diğer kripto paralara yönlendirmeye dahi adım atmalarını sağlayan etkenlerden birisi olarak gösteriliyor.

Bitcoin’in birkaç saat içerisinde 200 dolar kayıp yaşaması büyük bir vaka değil ama bir gün içerisinde veya bir hafta içerisinde büyük kayıplar yaşaması yatırımcılar adına büyük sorunların habercisi olarak görülüyor. Yatırımcılar buna göre karar veriyor ve buna uygun kararlar alarak kripto paralara yatırım yapıyorlar.