Charlie Lee’den Açıklama

Charlie Lee, Litecoin ile ilgili olarak olası bir saldırı durumunun kendileri açısından mümkün olmadığını, bir saldırı olması için çok yüksek tutarlarda güce sahip olunması gerektiğini açıkladı


Charlie Lee, Litecoin ile ilgili olarak olası bir saldırı durumunun kendileri açısından mümkün olmadığını, bir saldırı olması için çok yüksek tutarlarda güce sahip olunması gerektiğini açıkladı. Bitcoin Gold saldırısı ile ilgili olarak yapılan açıklamada Litecoin’in çok güçlü olmasından dolayı bu tür saldırılara uğramasının mümkün olmadığını belirten Litecoin kurucusu Charlie Lee, saldırılardan  etkilenmemek adına gerekli önlemler aldıklarını da sözlerine ekledi.

Litecoin yatırımlarını satmasından sonra tüm dünyada fazlası ile tepki görmeye başlayan, gördüğü tepkiler dolayısı ile açıklama yapmak zorunda kalmış ve kendisinin yatırımlarının tamamını satmasına rağmen Litecoin’in güvenilir kripto paralardan sadece bir tanesi olduğunu açıklamıştı.

Bitcoin Daha Güvenilir

Litecoin’e oranla Bitcoin çok daha fazla güvenilir olmasına rağmen zaman zaman Lee’nin ifadelerinde dünyada en değerli ve en güvenli kripto para olarak Litecoin’i göstermesi pek fazla gerçekçi olmadığı şeklinde yorumlanıyor.

Lee’ye göre 300 milyon dolardan daha fazla bir saldırı olması durumunda Litecoin ciddi oranda kayıp ve hasar yaşayabilir konuma düşebilecek iken, 300 milyon doların altında olası bir saldırının pek fazla etkisinin olmasının beklenmediğini iddia ediyor.

  • Litecoin yatırımcılarının asıl beklentisi kripto paralarda güven ve yatırımlardan kendilerine gelecek olan kar oranlarının ne kadar yüksek olursa o kadar fazla yatırımlarını arttırmaları yönünde olurken, kripto paranın kurucuları tarafından yapılan açıklamalarında olumlu olmasını bekliyorlar. Zaman zaman bazı Ethereum ve Litecoin kurucularının yaptıkları açıklamalar eleştiri sebebi olsa da genellikle olumlu yorumlar yapıldığı gözlemleniyor.