Thomas Lee: Vadeli İşlemler Fiyatı Düşürüyor

Ünlü analist ve yatırımcı Thomas Lee, Bitcoin fiyatının düşmesinde asıl etkenlerden bir tanesinin vadeli işlemler olduğunu açıkladı


Ünlü analist ve yatırımcı Thomas Lee, Bitcoin fiyatının düşmesinde asıl etkenlerden bir tanesinin vadeli işlemler olduğunu açıkladı. Lee, kripto paraların düşüş yaşamasının arkasında vadeli işlemlerin bulunduğuna dikkati çekerek, kripto paralarda yaşanan düşüşlerin tek bir nedene bağlanmaması gerektiğini, ama bugün ve yarının vadeli işlemlerinin Bitcoin fiyatında düşüşlere sebebiyet veren en büyük etken olduğunu açıkladı.

Lee, Bitcoin fiyatının düşmesinde vadeli işlemlerin etkisinin yüksek olması dolayısı ile fiyatların sürekli olarak düşmesi, yaşanan düşüşlerin yatırımcı kaybına sebep olmasının beklenmedik bir durum olduğunu ifade ederek, bunu engellemek için vadeli işlemlere karşı adımlar atılması ve önlemler alınması gerektiğine dikkati çekti.

Vadeli İşlemler Sorun Çıkarıyor

Analist Lee, ”vadeli işlemler bir süre sonunda Bitcoin fiyatının daha fazla düşmesine ve daha fazla kayıplara asıl sebep olan etkenlerin başında geliyor. Bu etkenler sonucunda düşen fiyatlara dayanamayan yatırımcılar yatırımlarını geri çekiyor.” dedi. Yatırımcılar hakkında yapılan bu açıklamalar ve Bitcoin fiyatının düşmesine dair yapılan açıklamalar dikkat çekerken, kripto para fiyatlarının gerilemesindeki etkenlerde vadeli işlemlerin payının büyük olması dikkat çekti.