Litecoin 98 Dolar Sınırında

Litecoin fiyatları, Ethereum ve Bitcoin’e oranla daha geriden gelmesi dolayısı ile bir süredir yatırımcılarını memnun edemiyor

litecoin nedir

Litecoin fiyatları, Ethereum ve Bitcoin’e oranla daha geriden gelmesi dolayısı ile bir süredir yatırımcılarını memnun edemiyor. Bitcoin ve Ethereum fiyatı artarken gerisinde kalan Litecoin ise geriden gelerek rakiplerinin gerisinde kalıyor. Charlie Lee’nin açıklamaları dolayısı ile bir süre önce yüksek seviyelerden düşüş yaşamaya başlayan LTC, tekrar ne zaman yükselir veya yükselecek? Sorusunun yanıtını arayan yatırımcılar fiyatın düşmesi ile zarar etmek istemediklerini ama mecburen zarar etmek durumunda kalmaktalar.

30 gün önce 135 dolar seviyesinde bulunmasına rağmen 30 gün sonunda 98 dolar sınırına kadar iniş yaşayan Litecoin, yatırımcılarının %40 oranında zarar etmesine neden oldu. Bu zararın geçtiğimiz yıllarda yatırım yapan yatırımcı kişiler için pek etkisi bulunmazken, yeni yatırımcıları ise derinden etkiledi.

Litecoin vs Bitcoin

Bitcoin ile Litecoin fiyatını karşılaştırdığınız zaman son 30 gün verilerine bakarak hareket edilecek olursa burada yatırımın Bitcoin’den yana kullanılması daha sağlıklı ve daha fazla gelecek verecek bir yatırım olur.

  • Bitcoin yatırımı yapan yatırımcı bu 30 günde %20 oranında kazanç sahibi oldu. En az %15 oranında kar eden Bitcoin yatırımcısına oranla 30 gün içerisinde Litecoin yatırımı yapan yatırımcı kullanıcılar %20-40 oranında zarar elde ederek gerileme yaşadı.
  • BTC yatırımcıları bu hafta daha fazla kazanacak iken, Litecoin yatırımcıları bu hafta ne kadar yükseliş olursa olsun eski kar oranlarını hemen bir anda yakalayamayacak olup Bitcoin sahibi kişiler ise kısa sürede eski kar oranlarını görebilecektir.

Yatırım tavsiyesi değildir.