Kripto Para Yasaları Neler Getirecek?

Kripto para yasalarının yakın zaman içerisinde birçok ülke tarafından yazılması ve sonrasında aktif olarak devreye alınması beklenirken, yatırımcılar ise bu konuda neler olacak olduğunu ve yasaların nasıl değişimleri beraberinde getirecek olduğunu soruyorlar


Kripto para yasalarının yakın zaman içerisinde birçok ülke tarafından yazılması ve sonrasında aktif olarak devreye alınması beklenirken, yatırımcılar ise bu konuda neler olacak olduğunu ve yasaların nasıl değişimleri beraberinde getirecek olduğunu soruyorlar. Yatırımcıları bekleyen yeni yasalar nasıl olabilir, neler çıkacak? Sorularının yanıtını vermek fazlası ile zor olsa bile yakın bir gelecekte yasaların açıklanması ve kanunlarda yerini alması ile birlikte birçok kripto para sahibi kişi için yeni dönem başlayacak.

Türkiye, ABD veya dünyanın farklı bir ülkesinde birçok ülke kripto para yasalarını nasıl hazırlayacak olduğunu, nasıl yasaların olabilecek olduğu konusunu Maliye Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde tartışıyor.

Yasalar Korumaya Yönelik Olabilir

Kripto paralar ile ilgili yasaların hazırlanması ile birlikte yatırımcıları korumaya yönelik olacak. Hem olası dolandırıcılık vakalarını engellemek, hem yatırımcıları daha fazla korumak, hem de yatırımcıların paralarını güvence altına almak adına kripto para borsalarının bir takım işlemler ve önlemler alarak hareket etmesinde etkili olacaktır. Yasaların ne zaman kanunlara gireceği ve hangi ülkenin daha çabuk yasa hazırlayarak taslak halinden onay haline getirebilecek olduğunu ise zaman  belirleyecek.