Güney Kore kripto para önlemlerini arttıracak

Güney Kore, kripto paralar konusunda alınan önlemlerin oldukça az olduğunun farkında


Güney Kore, kripto paralar konusunda alınan önlemlerin oldukça az olduğunun farkında. Ülkede yasal olarak memurların kripto para alımları ve siyasilerin kripto para alımları tamamen yasak olmasına rağmen bu konuda alınan önlemler yeterli olmadığından memur ve siyasilerin belirli bir kısmının gerek diğer ülkelere bilgiler satmak, gerek rüşvet, gerek ise hile amacı ile kripto paraları Güney Kore hükümetinin istihbarat ajanlarından gizli olarak kullandıkları biliniyor.

Bu yönde yerel basında çıkan haberleri değerlendiren Güney Koreli yönetim yetkilisi kişiler ise kripto paraların yeterli önlemler alınmaması durumuda başlarına daha büyük oranda sorunlar açabilecek olduklarını düşünerek bu konuda önlemleri acil olarak gelecek 3-12 aylık sürede ve uzun vadede alacak oldukları, alabilecek oldukları önlemleri konuşuyor.

Yasalar artacak

Yeni yasaların devreye girmesi ve ülkede kripto paralar konusunda kritik kararlar alınmasının da etkisi sonucunda yetkililerin daha fazla kısıtlama, daha fazla sorunu engellemeye yönelik adımları olacağı tahmin ediliyor. Bitcoin sahipleri olan kişilerin ise bu durumu göz önünde bulundurarak çevre ülkelerde bulunan kripto para borsalarına daha fazla ilgi gösterdikleri biliniyor.